МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Каква дамаска за ъглов диван да избера?

20 Ноември 2019

Както вече говорихме в предходната статия за меката мебел, диванът се оказва най-важната и любима мебел в дома. Освен функционалностите, качеството и удобството, от значение е и визията му. Всеки би искал да има красив диван, който да бъде удобен. Все пак точно той е притегателният център в дневната стая и на него прекарваме най-голяма част от времето си със семейството.


Дали ще изберете класически, модерен, винтидж диван – той трябва да отговаря на цялостната визия на интериора. Освен дизайнът много важни са материалите, на които трябва да обърнете внимание при избора си на мека мебел. В днешната статия от Блога ще ви дадем повече информация относно видовете дамаски и тяхното приложение при диваните.

Какво е дамаска за диван?

дамаски за дивани - разнообразие и ниски цени от мебели Мондо


Когато избираме плата на дивана е много важно да се съобразим с неговата структура, плътност, здравина и състав.  За да се справите с тази не лека задача е необходимо да имате познания относно видовете дамаски и тяхната класификация.

Класификация на тъканите по СЪСТАВ:


Естествена тъкан
– за направата й се ползват естествени материали като лен, памук, коноп, вълна /около и над 40%/. Този вид дамаски са екологични, позволяват на въздуха да циркулира свободно и имат антиалергични свойства. Недостатъците на този вид дамаски са, че имат качеството да се свиват и не са от най-издръжливите.

Висове дамаски за дивани мебели Мондо

Каква дамаска за диван да си изберем


Изкуствени тъкани – това са нишки произведени след дълбока промишлена обработка на естествените суровини. Бързо се износват и захабяват, но за сметка на това имат изключително висока степен на пропускливост на въздуха, което позволява на материите да дишат.
Дамаски за дивани на промоция от Мебели Мондо


Синтетични – това са влакна направени от полиамид /найлон/ или полиестер /акрил/. Основните предимства на синтетичните материи са дълготрайната им употреба, ниската степен на износване, не избледняват цветовете след дълготрайна употреба и не се свиват при термична обработка или пране.
Те обаче нямат голяма пропускливост на въздуха и той не може да циркулира свободно, натрупват и статично електричество. В момента по-голямата част от меката мебел се произвежда в дамаски, които са комбинация от посочените по-горе видове по състав тъкани.
Дамаски на промоция онлайн с бърза доставка

Евтини дамаски за дивани на ниски цени от Мондо

Евтини дамаски за мебели
Според повърхностният слой, тъканите биват :


Тъкани
– това са дамаските шенил и жакард


Нетъкани – покритието се нанася върху основата чрез залепване при електростатично поле.
Дамаски - цветове, модели и ниски цени в мебели Мондо

Дамаска за диван в различни цветове


Видове дамаски, според начина, по който се произвеждат:

Флок

Дамаски за дивани на ниски цени от Мебели Мондо

Дамаски за мека мебел и столове на промо цени


Изключително популярен материал, който се ползва от ниски до високи ценови сегменти на диваните. Съставен е от 1/3 памук и 2/3 полиестер. Флока отговаря на всички критерии за качество и здравина на материалите. Удобна, издръжлива, лесна за почистване и поддръжка. Препоръчва се да се използва за дивани и тапицирани легла с всекидневно натоварване. Като цяло платът флок е много мек, нежен, кадифен и приятен на допир.

Препоръки при поддръжката на флок:
Петната се отстраняват лесно с мокра кърпа, ако плата е силно замърсен, използвайте разтвор от неутрален перилен препарат или сапунена пяна.

Жакард

Дамаски за дивани - цена за линеен метър

Купете сега вашата дамаска за диван на ниска цена

Вземи сега евтина дамаска за диван в цвят по избор


Жакард е гладък плат с релефно очертание и повтаряща се шарка..Това е плат, изтъкан от цветни прежди или се тъче платно в неутрален цвят, върху който се печата рисунка. Жакард се тъче се от натурални (коприна, лен, памук) и синтетични нишки (плоистер,полиакрил, полиамид) в различно съотношение, което прави жакардовата тъкан много качествена – мека и едновременно високоустойчива на износване, с различен релеф и плътност.

Жакардовите тъкани са здрави и издръжливи, устойчиви на опън и износване и температурни промени, запазват цветовете си. Жакарда е един от най-скъпите платове, способен да удовлетвори и най-изискания вкус. Поддръжката на дамаска жакард е сравнително лесна: почиства се с неутрален перилен препарат, пере се при ниска температура (30°С). Избягвайте избелване и сушене на пряка слънчева светлина.

Велур
Дмаски за дивани във велур на ниска цена


Гладка лицева повърхност на плата
, която не се намачква. Сравнително здрава материя.

Шенил
Дамаски за дивани в шенил - ниски цени и наличности на склад
На тези тъкани са изобразени сложни детайлни рисунки. На допир наподобява кадифе. Характерно за него е, че е на по-ниска цена от велура и е в по-голямо разнообразие на цветове. Устойчив на износване.

Букле
Това са възли, които са разположени на разстояние един от друг. Съставът му е 100% полиестър и може да бъде в голямо разнообразие на цветове.

ЦВЕТОВЕ
На пазара вече се предлагат технологии, които позволяват обагрянето на различните видове дамаски в най-различни нюанси. Достатъчно е само да си развихрите въображението. На 1 л.м. плат може да срещнете преливане на няколко нюанса. Топли, студени, пастелни, ярки цветове на дамаски за мека мебел.

Дамаски за дивани в различни цветове онлайн

Дамаски за дивани в различни цветове

 

Как да изберем най-добрата за нас дамаска


Не е никак лесно да се определи коя дамаска ще отговори напълно на вашите потребности и нужди. На първо място се съобразете с това с какъв интензитет ползвате дивана и дали спите на него. Колкото по-голям е интензитетът на ползване, толкова по-бързо би се износила една дамаска.
Не пропускайте факта и за наличие на деца, домашни любимци. Бързото захабяване, цапане, повреждане на дивана е абсолютно възможно. Поддръжката на меката мебел, ако имате куче или коте не е за омаловажаване. Както знаете домашните любимци си сменят окосмяването, възможно е да намърсят повърхността на дивана, да го наранят. Тогава изборът ви трябва да бъде съобразен и с тях. Начина на почистване също е много важен – ако мислите, че ще ви се налага често пране на дамаската, то изберете синтетичните материи, защото се почистват много по-лесно и бързо.

Тенденции – модерни дивани 2020г


Внимателно подбраните мебели за хол са от ключово значение за вашето настроение, удобство и комфорт у дома. Бъдете максималисти, избирайте най-доброто за вашият дом сред диваните, все пак точно това е мястото, на което прекарвате най-много време.
На какво да заложим, ако искаме да имаме модерен холов ъгъл? Дизайнът е основен – семпъл, изчистен, елегантен. Цветовете, които преобладават са тъмно син, маслено зелен, пурпурно и не на последно място – сиво и кафяво. Осмелете се да експериментирате с нюнса на дивана, нека той бъде основният акцент в интериора.
Дървени или метални крака – дизайнерите са полудели по тях. През 2020 година функционалностите на дивана не са на преден план – функцията за сън или раклата не са фактор в избора и тенденциите на меката мебел. Отдава се значение на удобството по време на сядане, на комфорта , който обгръща тялото ни. Ексцентричните форми също фигурират в каталозите на дизайнерите - ергономично и модерно.


Дамаски на промоция

Нова дамаска - нов диван

Претапециарй стария диван с нова дамаска на ниска цена

Претапециране на дивани с нова дамаска

Тапицер на дивани с нови дамаски на ниски цени

Претапециране на мека мебел и столове

Дамаски на ниски цени, претапециране

Аксесоари към дивана


Аксесоарите са нужната доза завършек на цялостната визия на даден интериор. Важни са, защото носят нашият отпечатък, защото са практични и защото допълват визията на всяка мебел или кът. Те са нужната доза вълшебен прашец, едва след който всичко се съживява. Аксесоари към един диван са:
Малките декоративни възглавнички. Изберете в контрастен цвят съобразно интериора. Сложете между 2 и 6 деко възглавнички, те ще придадат уют и модерно излъчване.

Дамаска за възглавнички в различни цветове

Дамаски за възглавнички


Масичка за кафе / помощна масичка – удобна за ползване, за да ни бъде всичко под ръка. Дали ще поставите книга, напитка или нещо друго, винаги ще ни бъде от полза една такава масичка. Актуални вече са точно те, докато холните маси остават леко на заден план.

Маси за кафе на ниска цена в модерен стил
Топло одеало – декоративно, меко одеало , което е в цвета на дивана или декоративните възглавнички. Изборът ви зависи от вас. Одеалото ще ви бъде не само полезно, но и ще бъде част от дизайна на интериора на къта с мека мебел.

Одеала на ниска цена

Одеала на промоция


Табуретка – Ние бихме заложили на голяма табуретка в контрастен от дивана цвят.
Табуретки на ниски цени



Още публикации
Защо да изберете мебели Мондо