МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

 

 

 

При ремонт на дома или нанасяне в ново жилище първото нещо относно обзавеждането е кухнята. Къде ще поставим кухненските шкафове и как ще е тяхното разположение на избраното място.


Можем да опишем кухнята като сърцето на дома. Мястото, в което всяка домакиня прекарва значителна част от времето си. Именно затова основните изисквания за кухня са, че трябва да бъде с удобно разпределение на кухненските шкафове, да има достатъчно място за работа на плота и да бъде изработена качествено.

Това не е мебел, която можете да си позволите да сменяте всяка година и нейната покупка трябва да бъде внимателно обмислена, а инвестицията за кухня – не малка.

 


КУХНЕНСКО ОБЗАВЕЖДАНЕ

 


Трябва да знаете, че едно обзавеждане за кухня включва всички кухненски шкафове, термоплот, кухненски гръб, водобранни лайсни за кухня и електроуреди.

Допълнително е необходимо да изберете и подходяща мивка и смесител, които да допълват дизайна и визията на кухнята.

Обзавеждане на тази стая не е лесна задача, но ние ще ви помогхем с ценни съвети и напътствия за избор на мебели за кухня. Аксесоарите като ЛЕД осветление, механизми за плавно затваряне и други са завършекът, от който трябва да решите дали имате нужда на кухнята.


Кухненско обзавеждане с модерен дизайн и качествена изработка можете да намерите в нашия онлайн магазин. На сайта ще ви предложим продукти на готови кухни, модерни кухни, ъглова кухня, кухни по поръчка и много други. Ще получите компетентни съвети за обзавеждане на кухня от професионалисти.


ВЗЕМАНЕ НА РАЗМЕРИ ЗА КУХНЯ

 


Преди да започнете да търсите кухни и шкафове за кухня, трябва да вземете размерите на мястото, на което ще се монтира тя. Те трябва да са прецизни и точни, трябва да отбележите всички места, на които има контакти, тръби, колони и други.

 

Изработката на кухнята е необходимо да бъде прецизна и точна в противен случай ще имате проблеми с монтажа. Спрямо мястото, с което разполагате ще се прецени дали имате нужда от предложения за модулни кухни или готови комплекти.


Ако мислите, че не бихте се справили с вземане на размери за кухня, то ние можем да ви изпратим наш екип от професионалисти за да измерят мястото, на което ще монтирате кухнята и да ви дадат ценни насоки относно нейното разположение и характеристики.КУХНИ

 


Какъв модел кухня ще решите да имате зависи от мястото, с което разполагате. Ако не сте ограничени от него, ние ви съветваме да заложите на ъглова кухня, кухненски остров или барплот за кухня. Ако пък нямате много място, то може да изберете модели готови кухни, малки кухни или шкафове за кухня, които да отговарят на размера.

 

Ние ще ви предложим модели кухня с електроуреди, миска и всички необходимми аксесоари за нея. Ще ви предложим кухни в модерен стил, класически или винтидж.
Мястото е определящо за избора ви. Модерни кухни в актуални цветове може да видите в онлайн магазина ни.


МИВКА И СМЕСИТЕЛ

 


Всяка кухня върви ръка за ръка с избора на подходяща мивка и смесител за нея. Ако искате здрава и практична мивка, то ние ви съветваме да заложите на по-дълбоки модели кухненски мивки с отцедник отстрани.

 

Ако търсите качество и модерна визия, то насочете вниманието си към мивки за кухня от мрамор, гранит, естествени материали. Те се предлагат в голямо разнообразие на цветове, модели, форми. Здрави и устойчиви са и допълват всяка една визия на модерната кухня.

 

Смесителят също може да изберете в подходящ цвят с мивката. Нашият съвет е да търсите висок смесител, за да ви е удобен за ползване. Смесителите за мивка са два вида – стенни, които се монтират на стената и стоящи, които се монтират върху плота на мивката.

 

Ако мивката, която сте закупили няма отвор за смесител, то при поръчката й може да отбележите, че желаете той да бъде направен в дясно или ляво. Отвор ви е необходим само в случай, че решите да изберете стоящ смесител за мивката.


Най – актуални в момента на пазара са термостатните смесители за мивки. Те регулират температурата и струята на водата по предварителни от вас настройки.


ПЛОТОВЕ ЗА КУХНЯ И ГРЪБ


Покупката на кухня е свързана с избора на подходящ термоплот за кухня и гръб. Важно условия при избора на плот за кухнята е той да бъде качествен и здрав, защото е най-ползваният елемент от нея. Може да го ползвате като акцент в дизайна и да го поръчате в контрастен цвят от кухненския комплект.


Плот за кухня може да бъде изработен от ПДЧ и МДФ, от мрамор, гранит и масив. Изборът на термо плот от МДФ материал или ПДЧ е по изгоден финансово, има разнообразие от цветове, лесно се почиства и поддържа.


Основният недостатък на термоплота за кухня, е че веднъж увреден от остър предмет или горещ съд, той не може да бъде поправен.


Дървеният плот от масив за кухня придава уют, красив е и придава усещане заа стил в дизайна. Той обаче се влияе много от топлина и лесно може да бъде повреден.


Плотът за кухня от естествен камък е устойчив на всякакви надрасквания и наранявания от остри предмети, топлина и не се нуждае от специална поддръжка. Негов недостатък е високата му цена.


Гръб за кухня се поставя на мястото на стената между горните и долните кухненски шкафове. Гърбовете за кухня могат да бъдат в голямо разнообразие на материали, като най – актуални и модерни са тези от стъкло в различни цветове и принт елементи.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕЛЕМЕНТИ НА КУХНИТЕ

Те включват:

 

  • Кухненски дръжки – могат да бъдат различни по форма, размер, цвят и дизайн. Изборът ви трябва да отговаря на цялостната визия на кухнята, да я допълва или да бъдат акцент в нея.

 

  • Панти за кухненските вратички – ако имате възможност ние ви препоръчваме да изберете такива с плавно затваряне. Ако имате малки деца, пантите с плавно затваряне са задължителни за да не се нарани детето при отваряне и затваряне на шкафовете на кухнята.


  • ЛЕД осветление – Подходящо е за поставяне между гърба и горните шкафове на кухнята, във витрини или на рафтове.


ИЗРАБОТКА НА КУХНИ ПО ПРОЕКТ

 


Ако разполагате с нестандартно място за кухня, имате чупки по стената или искате уникален модел кухня, то идеално решение е изработката на кухня по проект. В този случай всеки един кухненски шкаф може да бъде направен по нестандартен размер, дизайн и форма и да отговаря напълно на вашите нужди.


Кухни по проект са индивидуални интериорни решения за изработка на кухня според вашите предпочитания. Разликата им с готовите кухненски комплекти, е че се правят по ваш размер и дизайн, но са с много по-високи цени от готовите модели.


Ако една стандартна кухня, която можете да намерите в нашия онлайн магазин може да получите до 10-14 дни, то за изработката й по проект срокът ще е доста по-дълъг.


КУХНЕНСКИ ШКАФОВЕ

 


Освен кухни по проект, кухненски комплекти в нашият онлайн магазин може да намерите и кухненски шкафове с различни размери, дизайн и цветове. Те са предпочитаното решение за хора, които имат по-ограничени финанси, но търсят модерни кухни.

 

Лесно можете да комбинирате шкафовете, от които имате нужда в определен размер широчина. Можете да изберете модели кухненски шкафове, които биха ви били най-удобни – с чекмеджета, шкаф за мивка, шкаф с рафтове и други.


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


Предлагате ли кухни по дизайн и модел на клиента?

 

Да, ние можем да изготвим и изпълним вашият проект за кухня. Необходима ни е информация относно стила, цвета и функционалностите, които искате. Срокът за изработка на кухня по проект е до 60 дни.


Предлагате ли монтаж на кухня?


Да, ние разполагаме с професионални групи монтажници. Това е услуга, която предлагаме на територията на цялата страна. Нашите екипи работят бързо и качествено и услугата монтаж се заплаща допълнително спрямо вида на мебелите, които ще се сглобяват. Възможно е да се начислят и транспортни разходи според населеното място, в което ще се извършва монтажа.


На какви цени са готовите кухни в мебели Мондо?


Цените на кухненските комплекти варират от 217 лв. Цената зависи от размера на кухнята, вида на кухненските шкафчета и материала, от който е направена. Ние предлагаме голямо разнообразие на кухни на достъпни промо цени.


Какъв е срокът за доставка на кухните?


Всички налични на склад кухненски комплекти са със срок на доставка до 7 дни. Много от моделите по проект са със срок на изработка до 12 дни и доставка до 20 дни.


Предлагате ли мивка и смесител за кухня?


Да, ние имаме голямо разнообразие на мивки за кухня. Те са от различни материали, с разнообразие на дизайн, форми и цветове. Към всяка мивка може да ви предложим и подходящ смесител за нея.

 

Имате ли физически магазини (шоурум)?


Да, кухни, кухненски комплекти, кухненски шкафчета и кухни по проект може да видите и поръчате в нашите мебелни магазини Мондо в градове: Стара Загора -  ул. Генерал Столетов 25, Стара Загора - бул. България 127, Хасково, Чирпан, Пловдив, Кърджали, Крумовград, Ямбол, Сливен, Твърдица, Нова Загора, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна, Димитровград.

Защо да изберете мебели Мондо