МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Закачалки

Цена:
42.000лв.
-
265.000лв.
Цвят:
Материал
дърво/метал (1)
масив (2)
МДФ и ПДЧ (1)
метал (3)
метал/мрамор (1)
метал/пластвама (1)
метал/пластмаса (1)
ПДЧ (2)
ПДЧ 16 мм (3)
Тип
за стена (1)
свободностояща закачалка (2)
стенни (3)
стояща (1)
15 продукта в Закачалки
Сортирай по:
Покажи:
Промо
-10.0%
Мондо Мебели
антрацит
79 00
Цена:
71 10 лв.
Промо
-8.0%
Мондо Мебели
104 00
Цена:
95 68 лв.
Промо
-5.0%
Мондо Мебели
42 00
Цена:
39 90 лв.
Доставка: 7-10 Дни
Мондо Мебели
Цена:
54 00 лв.
Мондо Мебели
Цена:
45 00 лв.
Промо
-5.0%
Мондо Мебели
59 00
Цена:
56 05 лв.
Доставка: 7-10 Дни
Промо
-7.0%
Мондо Мебели
118 00
Цена:
109 74 лв.
Промо
-7.0%
Мондо Мебели
118 00
Цена:
109 74 лв.
Доставка: 7-10 Дни
Мондо Мебели
Мондо Мебели
Мондо Мебели
Мондо Мебели
Цена:
68 00 лв.
Мондо Мебели
Мондо Мебели
Цена:
75 00 лв.
Доставка: 7-10 Дни
Промо
-7.0%
Мондо Мебели
73 80
Цена:
68 63 лв.
Мондо Мебели
Мондо Мебели
Цена:
119 00 лв.
Промо
-4.1%
Мондо Мебели
Мондо Мебели
97 00
Цена:
93 00 лв.
Защо да изберете мебели Мондо

КАКВО Е ЗАКАЧАЛКА ЗА ДРЕХИ

 


Прибирайки се вкъщи имаме нужда от малко и удобно място, на което да закачим връхните си дрехи и да ни бъдат под ръка при излизането ни на следващия ден. Имаме нужда от компактна закачалка в коридора за палта, чанти, якета и шалове. Закачалките за дрехи могат да бъдат монтирани на стената, на пода или да бъдат свободно стоящи и да ги премествате лесно. Изборът ви зависи изцяло от вас и нуждите ви.


МАТЕРИАЛИ И НАЧИН НА ИЗРАБОТКА НА ЗАКАЧАЛКИТЕИма три основни масови вида закачалки дървени, метални и пластмасови. И от трита основни вида материал има голямо разнообразие на модели и цветове на пазара.

Ако изборът ви е дървена закачалка за дрехи, обърнете внимание на начина, по който е полиран и лакиран модела. Ако тя не е изработена прецизно и внимателно може да нарани дрехи от по-деликатни материи.


Закачалките в антрето се ползват предимно за палта и якета, затова е добре да насочите вниманието си и избора към модели от масивна дървесина.

Пластмасовите закачалки лесно могат да се счупят предвид тежестта на връхните дрехи.

Металните закачалки са най-издръжливи, но са доста тежки, което ги прави непрактични. Ако все пак предпочитанията ви са за метална закачалка за дрехи, то ви препоръчваме алуминиевите такива.


ВИДОВЕ ЗАКАЧАЛКИ ЗА ДРЕХИ

 

  • САМОСТОЯТЕЛНА ЗАКАЧАЛКА


Особено внимание тук трябва да обърнете на стабилната основа и краката й. Ако я поставяте на мека повърхност ще са ви нужни гумени накрайници, за да не оставя следи при преместване. Не забравяйте и броя на куките за закачане на дрехи. Подберете броя им спрямо вашите нужди.

 

  • ЗАКАЧАЛКА ЗА СТЕНА


Първото нещо, което трябва да направите е да знаете точните размери на мястото, където ще я поставяте. Не пренебрегвайте и начина и на монтаж. За да бъде стабилна тя трябва да е прихваната за стената отдолу, горе и в средата. Закачалките за стена са най – подходящи за малки коридорни пространства.


ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ НА СТЕННИТЕ ЗАКАЧАЛКИ


Основните предимства на закачалките, които се монтират на стената са:

  • значителни икономии в свободното пространство;
  • широка наличност и ниска цена на повечето продукти;
  • лесен и бърз монтаж;
  • способност да издържат на високи натоварвания;
  • няма нужда от еднакви висящи дрехи, какъвто е случаят с използването на окачвания на пода под формата на вертикални стелажи.

Основни недостатъци на моделите са:


Веднага си струва да се отбележи, че не е възможно надеждно закрепване на такава закачалка на всяка стена. Ако повърхността е ронлива, куха или съдържа скъпа облицовка, инсталационният процес може да бъде значително труден. Друг минус на закачалки с куки е необходимостта да се фиксира конструкцията в статично положение. Докато подовото тяло може лесно да се премести в някой свободен ъгъл, работата на стенните модели не предоставя такава възможност.

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 

Какви видове закачалки предлагате?


Видовете закачалки, които предлагаме са стенни и свободно стоящи. Стенните закачалки се поставят на стената на предпочитаната от вас височина и се закрепят с крепежни елементи към нея. Свободно стоящите закачалки можете да поставяте и размествате когато и където пожелаете. Моделите ни закачалки са модерни и закачливи с интересен дизайн и визия.


От какъв материал са изработени закачалките?


Някои от моделите са направени изцяло от дърво – 16 мм ПДЧ материал, други са направени от метал, а трети са комбинация от метал и дърво. През 2020 година във водещите тенденции в интериора металът отново присъства. Ползва се от дизайнерите за акцент в обзавеждането.


Мога ли да намеря практична закачалка?


Практична закачалка при нас можете да намерите
. Практична, това е тази закачалка, която заема малко място, разполага с удобни за закачане накрайници /достатъчно на брой/, качествена е като изработка и с компактни размери. Разгледайте нашите модели закачалки на достъпни цени, разнообразни като дизайн и цветове, за да отговорят на различните видове интериор.

 

Имате ли физически магазини (шоурум)?

Да, закачалки за дрехи може да поръчате и видите в нашите физически магазини (шоурум)  Мондо в следните градове: Стара Загора -  ул. Генерал Столетов 25, Стара Загора - бул. България 127, Хасково, Чирпан, Пловдив, Кърджали, Крумовград, Ямбол, Сливен, Твърдица, Нова Загора, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна, Димитровград.