МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Санитария за баня

Цена:
326.000лв.
-
568.000лв.
5 продукта в Санитария за баня
Сортирай по:
Покажи:
Защо да изберете мебели Мондо

Ремонтът на банята е свързан с избора на подходяща тоалетна. А как да разберете какво трябва да знаете за нея, преди да я закупите, ще разберете по-долу. Тук ще ви кажем основните неща, които ще бъдат важни за вас, за да направите правилен избор при покупка на тоалетна чиния.

Първо и най-важно е да имате понятие за


Свързване на канализационната тръба и щуцер - Канализационната тръба е тръбата, през която се оттича водата в тоалетната, щуцерът от своя страна е накрайникът през който постъпва водата в тоалетното казанче. Двата елемента образуват поточното преминаване на входна и отходна вода в тоалетната чиния.

 

Преди да правите каквито и да било обновления по тоалетната трябва да съобразите с размерите (и в частност диаметър) на тези 2 елемента, защото те са от съществена важност при сформирането на водния поток.


ВИДОВЕ ТОАЛЕТНИ ЧИНИИ


 • Модулна система от тоалетна чиния и казанче


В този си вид елементите тоалетна чиния и казанче се монтират независими едно от друго и са свързани помежду си с преходна връзка. Това е най-икономичният вариант за тоалетна, защото не изисква допълнителни разходи, а материалите, които са необходими са минимални.


 • Моноблок


Това е съчетание от тоалетна чиния с прилежащо тоалетно казанче, свързани помежду си. Те вървят в комплект и се монтират заедно. Основно преимущество на моноблока е естетическият вид и стабилност на системата. Като минус може да се отбележи по-трудния монтаж.


 • Система с вградено казанче

 

 Това е най -актуалният и модерен вариант на тоалетна, като тук видимата част е единствено тоалетната чиния, а бутонът за водата е монтиран на стената, където е вградено казанчето. В този си вариант, тоалетната изглежда стилно и се поддържа много лесно.


ЕЛЕМЕНТИ НА ТОАЛЕТНАТА ЧИНИЯ

 

 • Редуциращ бутон

Редуциращият бутон ви дава възможност да решите, дали се нуждаете от изплакване с пълен резервоар или намален обем вода (средно 3 л.). Така получавате възможност да контролирате количеството използвана вода, следователно и да спестите от сметки.


 • Механизъм за плавно затваряне

 


Знаете колко неприятно е да изтървете капака на тоалетната чиния и какъв шум вдига. Освен това при едно такова изпускане е напълно вероятно той да се счупи. С един механизъм за плавно затваряне можете да избегнете тези неприятни случки.СИСТЕМИ ЗА ПУСКАНЕ НА ВОДА В ТОАЛЕТНАТА ЧИНИЯ

 

ОТКЛОНЕНИЕ - Тяхната особеност, е че разтоварването на водата се извършва под ъгъл.
ВЕРТИКАЛЕН - При този тип поток цялата вода попада под пода.
ХОРИЗОНТАЛЕН - Неговата особеност е изтеглянето на вода в стената. Този дренаж се намира в повечето нови тоалетни и се установява в почти всички съвременни домове.

Изборът на вида на спускане зависи от характеристиките на Вашата канализация, така че не забравяйте да ги прочетете, преди да отидете в магазина


МАТЕРИАЛИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ТОАЛЕТНИ ЧИНИИ

 


За производството на тоалетни са използвани различни материали и вие трябва да познавате алтернативите с техните предимства и недостатъци, преди да се спрете на конкретен модел.

 

 • ФАЯНСОВА ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ


Тоалетни чинии, направени от него, са с ниска цена, така че са подходящи за клиенти, чийто бюджет е ограничен до малка сума. Единственият му недостатък е високата порьозност, поради което грижата за продукта е значително усложнена. Предимствата са дълготрайност, впечатляващ избор на модели в дизайна и цвета, устойчивост на влага.

 

 • ПОРЦЕЛАНОВА ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ

 


Един от най-силните и най-трайни материали. Спазвайки лесните правила на работа, можете да останете уверени, че порцелановата тоалетна ще ви служи за 50 години и дори повече. Този материал не абсорбира вода, затова по стените и покритието не се образуват ръждясали ивици и следи.

 

 • НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА 

 


Използва се за производство на тоалетни чинии, които след това се монтират на обществени места. Отличителната им характеристика е висока якост, така че дори и при редовни товари те запазват оригиналните си свойства.

 

 • ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ ОТ ЧУГУН


Изработени са много евтини тоалетни чинии с неудобни седалки. Емайлираният слой бързо се разпада и не изпълнява посочените функции.

За да обобщим накратко казаното по-горе, то най-трайната и удобна опция е порцеланова тоалетна, но ако бюджетът ви е ограничен, тогава спрете избора си на фаянсови продукти. Те са представени в владетелите на повечето производители и на практика не се различават от тези, изработени от порцелан.


ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ПРИ ИЗБОРА НА ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ

 


Дизайнът на тоалетната чиния е важен фактор при избора му, с който всеки се определя самостоятелно. Въпреки това, има няколко нюанса, които са важни за правилното извършване на покупка:

 • Форма на тоалетната чиния- Има квадратни, правоъгълни, овални и кръгли модели. Препоръчваме ви да избирате заоблени тоалетни, които заемат минимално пространство и са лесни за почистване

 

 • Височина на тоалетната - Преди да купите, уверете се, че ъгълът между бедрото и пищяла в седнало положение ще бъде 90 градуса или по-малко
 • Асансьор - Ако капакът е оборудван с асансьорна система, той ще се спуска бавно, без да чука на ръба на тоалетната чиния
 • Мека седалка Избира се отделно с капака, но ви препоръчваме да обърнете внимание на моделите, които са представени от същия производител.ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ МЕБЕЛИ МОНДО ЗА ПОКУПКА НА ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ

 


Разнообразието на модели тоалетни при нас е голямо и като цяло можем да отговорим на вашите очаквания за дизайн и модел тоалетна чиния. Освен това ние изключително много държим на качеството и произходът на материалите, за да ви дадем пълна гаранция на продуктите.

 

Моделите ни тоалетни чинии се произвеждат бързо и срокът за доставка е около 14 дни в цялата страна. Доставката се извършва с наш транспорт, което я прави надеждна и сигурна. Ние вярваме, че ще надминем очакванията ви както за дизайн и качество, така и ще ви предложим продукти на изключително добра и достъпна цена.

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 

Имат ли гаранция тоалетните чинии, които предлагате?

 

Разбира се, ние ви даваме пълна гаранция на всички продукти както за качество, така и за материалите, които са ползвани за направата им.

 

До колко дни ще ми я доставите?

 

Срокът за изработка на тоалетна чиния е сравнително бърз. Можем да ви я доставим в срок до 14 дни от датата на поръчката.

 

Ако има проблем с поръчката ми мога ли да я върна?

 

Да, вие може да върнете вашата поръчка в срок до 14 дни. Необходимо е да запазите всички прилежащи документи и опаковката на продукта цели.

 

Как мога да направя поръчка?

 

Можете бързо и лесно да поръчате в нашия онлайн магазин, както и на посочените телефони в него. Можете да поръчате и във всички мебелни магазини Мондо в България.

 

 

Имате ли физически магазини (шоурум)?Мебели и аксесоари за баня може да поръчате в нашите физически магазини (шоурум)  Мондо в следните градове: Стара Загора -  ул. Генерал Столетов 25, Стара Загора - бул. България 127, Хасково, Чирпан, Пловдив, Кърджали, Крумовград, Ямбол, Сливен, Твърдица, Нова Загора, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна, Димитровград.