МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Детски стол за хранене

Цена:
81.000лв.
-
229.000лв.
36 продукта в Столче за хранене
Сортирай по:
Покажи:
Защо да изберете мебели Мондо

КАКВО Е ДЕТСКО СТОЛЧЕ ЗА ХРАНЕНЕ

 

Периодът, в който детето започва да се храни с разнообразна храна и вече стои седнало е свързан с покупката на детско столче за хранене. Най-важно в този период – от 6 месеца до около 3 години, е удобството и сигурността на детето. Комфортът по време на хранене е изключително важен. Ако на него не му е удобно и не се чувства добре, то със сигурност и вашата задача да го научите да яде разнообразна храна няма да бъде лесна.

Ние ви препоръчваме да ползвате столче за хранене с доказано качество и гарантирано удобство за бебето.

Детски столчета за хранене можем да ви предложим в голямо разнообразие от цветове – пъстри, ярки или топли и универсални. Дизайнът на моделите е актуален и модерен, а функциите и аксесоарите към тях са различни на отделните модели.


КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩ СТОЛ ЗА ХРАНЕНЕ


Те са проектирани по специален начин, така че да позволяват детето да бъде поставяно в него и хранено по-лесно. Предлагаме голямо разнообразие на Lorelli столче за хранене и сега ще ви покажем най-разпространените видове сред тях.

Най-важните характеристики и функции, на които ви препоръчваме да се спрете при избора на детско столче за хранене, са:

 • Табла, която можете да сваляте – това ще ви осигури лесно, бързо и сигурно почистване на повърхността.
 • Тапицерия на столчето, която да се почиства лесно.
 • Столчето за хранене да бъде на колелца за лесно придвижване – ще имате нужда
 • Столчето за хранене да разполага със сигурна система за защита – коланчета, стопер или друго.
 • Кошница за играчки и принадлежности. По време на хранене, особенно в начален етап на приучаване, ще имате нужда от много неща, които да ви бъдат под ръка. Кърпи, играчки, вода и какво ли още. Най-удобното място за тяхното съхранение е в кош или разделение с мрежа на столчето за хранене.


ВИДОВЕ ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА ЗА ХРАНЕНЕ


ДЪРВЕНИ СТОЛЧЕТА ЗА ХРАНЕНЕ


Класически модел столчета, който е много стабилен и удобен. Поставката за крачета е удобна, имат табла за хранене и са много красиви като дизайн и визия. Те са изработени от екологични чисти материали и се вписват идеално в цялостният интериор. Предимството на тези столчета за хранене, е че след време можете да ги конфигурирате в обикновен трапезен стол. 

Въпреки всички тези предимства, тези столчета си имат и много недостатъци. Те например се почистват много по-трудно от другите видове, нямат опция за регулиране на височината, нямат опция за легнало положение на облегалката.
Ако изборът ви падне на дървени столчета за хранене, нашият съвет е да изберете модел, който разполага с табла и поставка за крачетата, има колани за безопасност, меки облегалка и седалка.


ПЛАСТМАСОВИ СТОЛЧЕТА ЗА ХРАНЕНЕ


Това са най-разпространените модели столчета за хранене, който се предлагат в онлайн магазина ни. Имаме голямо разнообразие от тези модели като дизайн и цветове. Те са изработени от висококачествена пластмаса. Те са много удобни са пренасяне, леки и компактни са. Основното предимство при тях, е че много лесно се почистват. Това е важно, защото детето в тази възраст се учи да се храни и обикновено след хранене е мръсно и зацапано.

Друго важно предимство, е че имат функция за регулиране височината на седалката според ръста на детето / повдигащо столче /, таблата се сваля, което я прави много лесна за почистване и поставката за крачета също се регулира. Разполагат с 5 - точкови колани за безопасност, имат мека и сваляща се тапицерия на облегалката и седалката, имат колелца за по-лесно придвижване от точка А до точка Б, а много от моделите столчета за хранене имат и кош за играчки.


Ние препоръчваме lorelli столче за хранене, защото сме сигурни, че ще получите всичко това, което описахме по-горе.


МУЛТИФУНКЦИОНАЛНИ СТОЛЧЕТА ЗА ХРАНЕНЕ


Изработката на тези столчета за хранене може да бъде от дърво или от висококачествена пластмаса. Те се ползват по предназначение от 6 месеца на детето докато не започне да се храни на стандартните трапезни столове. След това те могат да се трансформират в масичка за рисуване и игра или в обикновен стол.

Lorelli столчета за хранене освен всичко това предлагат и пълна безопасност и сигурност на детето. Тези мултифункционални столчета са на по-висока цена в сравнение с другите два вида.

Някои модели предлагат възможност от множество позиции на гърба. Това е удобство, ако бебето все още не може да стои стабилно и се клатушка. Дори и на шест, седем или осем месеца, много бебета не могат да стоят стабилно в седнало положение. Ако гръбчето се сваля назад, бебето може да се сложи лесно и да се нахрани без да се притесняваш.


Голямо улеснение са и моделите столчета, които се закрепват за самата маса. Те са изключително леки и лесни за пренасяне, подходящи са за деца от шест месеца нагоре. Ако твоето дете не може да стои стабилно, можеш да сложиш малка възглавничка между детето и масата, за да не се удари и да се килне напред. Минусите са отново, че няма положения на гръбчето и освен това не може да се закрепва на всички видове маси.


ОСНОВНИ НАСОКИ В ИЗБОРА НА СТОЛ ЗА ХРАНЕНЕ

 

 • СТАБИЛНОСТ

 

Един от най-важните критерии при покупка и избор на детско столче за хранене. Безопасността е най-важна за детето ви, затова когато избирате столче обърнете внимание на неговата стабилност. Добре е столчето за хранене да има поставка за крачетата и 3 позиции за регулиране на облегалката. Това ще му даде нужният комфорт и удобство, докато е в него.

Освен това е добре да има опция за регулиране височината на седалката и да има опция за легнало положение. Задължително условие е и наличието на предпази колани за детето, за да бъде в безопасна обстановка и да се избегнат рисковете от нараняване.

Ако избирате модел с колелца се уверете, че колелцата са оборудвани със заключваща система. Проверката на всеки един от елементите на столчето също е задължителна, ако държите на безопасността на столчето.

Добре е да проверите от каква пластмаса или дърво е произведено, дали ръбовете му се достатъчно заоблени и гладки, дали отделните елементи са професионално съединени и няма опасност детето да се нарани на тях или да ги отвие и погълне.

 

 • НАЧИН НА ПОЧИСТВАНЕ

 

Дали лесно се почиства детското столче за хранене е от много голямо значение и вие ще оцените високо този критерии, когато закупите столчето и поставите детето на него. Знаете как малчуганите обичат да разсипват храна и ако столчето не може да се почиства бързо и лесно, това ще ви създаде немалки проблеми.


Затова, когато избирате столче ви препоръчваме да обърнете специално внимание от какъв материал е изработено и дали масата за хранене и тапицерията могат лесно да се свалят и почистват.

 

 • ФОРМА НА МАСАТА ЗА ХРАНЕНЕ

 

 

Освен възможността за сваляне на таблата е важна и нейната форма. Когато избирате столче, обърнете внимание първо дали масичката се сваля, а след това вижте дали има борд отстрани и дали има специално място за поставяне на чаша, купа и т. н.


Казваме ви да обърнете внимание на това, тъй като децата, особено в по-крехка възраст не могат да координират напълно движенията си и често изпускат лъжицата, чашата с вода или обръщат купичката. Ако масата няма никакъв борд цялата тази храна и течности ще се разлеят директно по пода и тогава вие трябва да чистите.

 

 • МАТЕРИАЛ НА ТАПИЦЕРИЯТА НА СТОЛЪТ ЗА ХРАНЕНЕ

 

Имате ли възможност, избирайте тапицерия, която е изработена от кожа или от подобен материал. Защо? Не че текстилните меки тапицерии не са добри като качество, но за да ги почистите ще трябва да ги свалите и изперете в пералнята, а това отнема време. За разлика от текстила, кожата просто можете да избършете добре с влажна кърпа и столчето ще светне като чисто ново.

 • РЕГУЛИРАНЕ НА ВИСОЧИНАТА НА СЕДАЛКАТА И ОБЛЕГАЛКАТА

 

За регулиране на височината на столчето сте наясно - с напредването на възрастта на детето тази опция ще даде възможност на детето ви да го ползва по-дълго време. Що се отнася до регулирането на облегалката, ако се спрете на столче с регулация, можете не само да го използвате за хранене на детето, но и да го оставяте в него, за да си поиграе, докато вие вършите нещо край него или ако си дадете 5 минутки почивка.

 

 • СГЪВАНЕ НА СТОЛЧЕТО ЗА ХРАНЕНЕ

 

Ако има опция за сгъване на детското столче, то лесно можете да го пренасяте и съхранявате. То ще бъде компактно и удобно дори да го вземете с вас на път за почивка.

 • КАЧЕСТВО НА ДЕТСКИТЕ СТОЛЧЕТА ЗА ХРАНЕНЕ

 

Качеството на столчето за хранене е много важно. Обърнете внимание на качеството на вложените материали, на изработката на столчето, на опциите, които предлага и още нещо много важно - кой е производителят.

 

 • КОМФОРТ НА СТОЛЧЕТО

 

Всички критерии, които току-що изброихме се обезсмислят напълно, ако мъничето ви не се чувства удобно и комфортно, когато го поставите в столчето. Ако то не му е удобно, ако го притеснява и пречи на движенията му, тогава просто това не е неговото столче.
Затова и нашият съвет е, ако имате възможност да пробвате няколко модела столчета, преди да изберете.

Отидете на място в магазина или използвайте столчето на приятели, поставете детето си в него и наблюдавайте реакциите му. Така най-лесно ще се ориентирате към точния модел и марка столче за хранене за вашето дете.

 


НА КАКВА ВЪЗРАСТ ДЕТЕТО СЕ НУЖДАЕ ОТ СОБСТВЕНО СТОЛЧЕ ЗА ХРАНЕНЕ?

 


Обикновено възрастта, от която детето може да се поставя самостоятелно да стой в седнало положение и в столче за хранене е от 6 месеца. Това е ориентировъчното време, в което то може да стои самостоятелно седнало и започва да се захранва с други разнообразни храни различни от мляко. Въпросът до каква възраст се ползват тези столчета, зависи от вида и модела му. Има такива, които може да се ползват до 3 – 4 години на детето, а мултифункционалните столчета за хранене до 5 – 6 години на детето.

Това е една от задължителните покупки за деца, в която трябва да инвестирате, защото детето ви ще бъде в безопасност на него и ще се учи на хранене на обща храна. В онлайн магазина на Мебели Мондо ще видите много модели Lorelli детски столчета за хранене. Можете да изберете между голямо разнообразие на цветове и функционалности. Ние гарантираме за качеството и прецизната изработка на всеки един от тях.


Когато избирате подобен артикул за вашето дете не пестете пари, а го избирайте единствено от водещи производители. Така ще сте спокойни, че столчето, в което ще поставяте мъничето си ще е изработено според всички европейски стандарти за качество, ще е минало през сериозни проверки и тестове и всеки един елемент в него ще е прецизно изработен.

Столчетата за хранене са много удобни и практични за ползване. Те са компактни и без тях би било трудно за съвременният родител. Всички модели столчета за хранене са със система за безопасност на детето. Качеството и материалите са безупречни и отговарят на всички стандарти за дълготрайно и сигурно ползване.ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


Какъв е ценовият диапазон на детските столчета за хранене, които предлагате?

 


Столчетата за хранене на деца са различни като модел и функционалности. Техните цени започват от 44 лв до 149 лв. Цените са достъпни, а моделите са с доказано качество и устойчивост във времето. Всички детски столчета са на най-добри цени на пазара за детски стоки.


От какви аксесоари се нуждая за столчето за хранене?


Повечето столчета за хранене идват със всичко от което се нуждаете – подложка за хранене, обезопасителни колани, тапицерия.


Кога детето ми може да започне да използва столче за хранене?


Когато вашето дете може да стои само, може да започне да използвате столче за хранене. Това обикновено е около 7 месец. Уверете се, че столчето е на правилната височина за вашето дете.


Какви допълнителни аксесоари има към детските столчета за хранене?

 


Детските столчета за хранене се предлагат с различни аксесоари към съответният модел. Някои имат включени кош за играчки и аксесоари, сваляема табла, играчки и други. Всеки модел е удобен и функционален за всяко дете.


Обезопасени ли са напълно детските столчета за хранене?

 


Да, всички столчета отговарят на Европейските стандарти за безопасност на всяко дете. Те са с коланчета, които предпазват детето от падане. Освен това имат стопери на колелцата при нужда от ползване.


Как мога да поръчам детско столче за хранене от Мебели Мондо?


Поръчка на детско столче може да направите във всички магазини МОНДО в страната, онлайн в сайта и на посочените телефони в него. Можете да поръчате и във всички социални платформи на марката.


Какви начини на плащане приемате при поръчка на детско столче за хранене?


Можете да платите вашата поръчка с наложен платеж, по банков път и в магазини МОНДО на касата. Вашето плащане е защитено и сигурно.


Защо да избера детско столче за хранене от Мебели Мондо?

 


Защото всички модели столчета за хранене са с отлично качество и здравина. Освен това са на достъпни цени и срокът им за доставка е изключително бърз в цялата страна. Ние ви даваме и опция за подмяна или връщане, което увеличава вашата сигурност по време на покупка.


Как мога да се свържа с Вас за повече въпроси относно детските столчета за хранене?

 


Повече информация може да получите във всички магазини МОНДО в страната и онлайн в сайта. Нашите колеги ще ви консултират и насочат в подходящият за вас стол за хранене на дете.


Какъв гаранционен период давате за детски столчета?


Всички детски столчета за хранене са с 3 години срок на гаранция, но ние ви уверяваме, че ще ги ползвате дълго след този период. Сигурни сме в качеството на моделите и знаем, че ще надминем очакванията ви.

Имате ли физически магазини (шоурум)?

Да, детски столчета за хранене може да поръчате и видите в нашите физически магазини (шоурум)  Мондо в следните градове: Стара Загора -  ул. Генерал Столетов 25, Стара Загора - бул. България 127, Хасково, Чирпан, Пловдив, Кърджали, Крумовград, Ямбол, Сливен, Твърдица, Нова Загора, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна, Димитровград.