МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

LED Крушки

Цена:
12.000лв.
-
56.000лв.
5 продукта в Крушки
Сортирай по:
Покажи:
Защо да изберете мебели Мондо

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ КРУШКИ

 

Последните няколко години осветителното тяло претърпяват сериозно развитие и на пазара вече се предлага голямо разнообразие на модели за осветление, базирани на различни технологии – обикновени лампи, енергоспестяващи.


ВИДОВЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КРУШКИ

 

 • Крушки с нажежаеми жички

Те представляват стъклен балон с крушовидна , в който въздухът е изтеглен. В балона е поставена волфрамова жичка, която под въздействието на преминаващия през нея електрически ток се нагрява силно (2600 — 3000ºС) и свети. В тази лампи обаче само малка част от енергията се преобразува във видима светлина – голяма част се губи във вид на топлина и инфрачервено лъчение.

  • Халогенни лампи


 • Халогенните лампи представляват лампи с нажежаеми жички, но стъкленият балон е напълнен с инертен газ. По този начин жичката се нагрява до доста по-висока температура и съответно свети по-силно. Халогенните лампи са по-икономични от обикновените.

   

  • Светодиодни крушки са така наречените LED крушки.  

   

  В светодиодните лампи се използват полупроводникови кристали, които под въздействието на електрическо напрежение светят.
  Те са с висока енергийна ефективност и продължителност на живота около 50 000 часа. Та тези часове една LED крушка изразходва 300 киловата енергия. Това е най-оптималният вариант за енергоспестяващо осветление – изразходва се малко енергия.


  • Луминесцентните крушки


  Те са първата алтернатива, която се появи след старите крушки с нажежаеми жички. Те са много по-добри от тях, но и по-скъпи. Най-популярната форма сред тях е тази на спирала. Техният живот е 10 000 часа, докато на обикновената крушка е 1000 часа.

   

  • Флуоресцентните лампи


  Използват се най-вече за търговски и промишлени цели. Ще ги видите в повечето обществени сгради, като магазини за хранителни стоки, училища, банки и т.н., и това е така, защото флуоресцентното осветление излъчва много бяла светлина, която е полезна в по-големите пространства.
  Ние ви съветваме да отделите средства за закупуване на LED крушки, защото те са с най-дълъг живот и са най-енергоспестяващи, изразходват малко енергия

   

  ТЕХНОЛОГИЯ НА ИЗРАБОТКА И КАЧЕСТВО

   


  Цветната температура е параметър, определящ оттенъка на цвета на лампата - 6500° и повече е студена светлина или бяла светлина. Тя по-рядко се използва за осветление в жилищни помещения.
  И още един важен параметър – коефициент на цветопредаване, който обозначава правилното възприемане на цветовете на предметите, осветени от лампата. Той е посочен на опаковката на крушката и за светодиодните лампи, предназначени за вътрешно осветление трябва да е 80 Ra.


  Разбира се, немаловажен фактор е срокът на работа на дадена лампа. Той също се посочва на опаковката, но при известните производители този срок е по-реален, а при неизвестните може изобщо да не съответства на обявения. Но пък крушките от “noname” производителите са значително по-евтини. Впрочем този проблем – евтина крушка с малък живот или скъпа с голям срок на работа стои пред всеки потребител и всеки си го решава сам според възможностите си и личните си разбирания.


  ПРИЛОЖЕНИЕ


  Едва ли някои от нас би могъл да си представи съвременния живот без електрически крушки. Няма място, в което да прекарваме по-гоялмата част от живота си, в което да не ползваме ел. крушки. Дали става въпрос за нашият дом, работа, почивка – източниците на светлина са изключително важни са нас.


  КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНАТА КРУШКА ЗА ОСВЕТЛЕНИЕ


  Знаете ли, че колкото по-ниска е мощността на лампата, толкова по-малко консумира електричество. Мощността на осветителното тяло е право пропорционална на яркостта на неговото сияние. Малката стая може да бъде осветена с лампа с мощност до 100 вата. За помещения със средни размери е необходима лампа 120-150 W. За осветяване на по-просторна стая ще се изисква лампа от 150 W и повече.


  Преди да изберете електрически крушки за захранване, трябва да разгледате специалните маркировки. Маркирането на 25 W флуоресцентна лампа, “Аналогов LON 100 W”, означава, че тази лампа съответства на яркостта на лампа с общо предназначение с мощност от 100 W. Но такава лампа ще консумира 25 вата.


  Въпреки това, сега при избора на лампи за осветяване на различни типове помещения не е достатъчно да се вземе предвид само мощността. От голямо значение е осветяването на повърхността. Колкото повече светлина пада върху дадена област, толкова по-голяма е осветеността на повърхността.


  ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


  Имате ли физически магазини (шоурум)?


  Електрически крушки може да поръчате онлайн и в нашите физически магазини (шоурум)  Мондо в следните градове: Стара Загора -  ул. Генерал Столетов 25, Стара Загора - бул. България 127, Хасково, Чирпан, Пловдив, Кърджали, Крумовград, Ямбол, Сливен, Твърдица, Нова Загора, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна, Димитровград.


  Какви видове крушки предлагате?


  При нас можете да откриете различни видове LED крушки за дома. Насочили сме се към този вариант, защото според нас това е най-добрият и качествен избор за всеки дом.


  На каква цена са LED крушките?


  Цените на LED крушките варират от 2.90 лв до 3.90 лв взависимост от модела на крушката.


  Предлагате ли LED осветление за мебели?


  Да, имаме различни модели и видове LED осветление за мебели, шкафове, витрини, кухни и други. Можете да разгледате моделите в сайта или да се консултирате с нашите търговци в магазини Мондо и онлайн.


  За колко време ще получа поръчката си на LED крушки?


  Срокът за доставка на вашата поръчка за LED осветление е около 7-10 дни. Ние ще ви ги изпратим по куриерска фирма до удобен за вас адрес в цялата страна. Всяка пратка е придружена с Преглед на поръчката и Тест, ако има такава възможност.


  Какви марки и модели електрически крушки предлагате?


  В нашият асортимент на електрически крушки имаме голямо разнообразие на различно по форма и размер крушки. При нас ще откриете всякакъв вид осветителни тела и крушки.


  Защо да изберем да купим електрическа крушка от Мебели Мондо?


  Ние ви даваме гаранция за качествени продукти на добри цени. Доставката е бърза и сигурна в цялата страна. Може да разчитате да ви помогнем да намерите най-подходящите електрически крушки за вашите нужди и потребление. Нашата цел е да надминем очакванията ви за качество и професионално обслужване.