МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Външно осветление

Цена:
19.000лв.
-
159.000лв.
13 продукта в Външно осветление
Сортирай по:
Покажи:
Защо да изберете мебели Мондо

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВЪНШНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ


За разлика от осветлението в дома, парковото осветление или това на къщата работи при доста по-тежки условия. То е изложено на влага и дъждове, на слънце и студ, на ветрове и прах. Освен това проводниците не са защитени от гризачи, изкусени да изпробват вкуса на изолацията.

Ето защо и в градината най-подходящо е нисковолтовото осветление 12 V и съответно на това – осветителни тела с халогенни лампи. Захранването на инсталацията става с подходящо оразмерен по мощност трансформатор, който се монтира на сухо и обезопасено място в къщата.


КАКВО ВКЛЮЧВА ВЪНШНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ

 

  •  Външното осветление за сигурност трябва да бъде инсталирано така, че да осигурява светлина там, където вие имате нужда от осветеност. То трябва да осигурява светлината тогава, когато това е необходимо. Най- ефективното и ефикасно осветление за сигурност ще бъде оборудвано с автоматично управление.

 

  • Всички външни осветителни тела трябва да бъдат подходящи за целта - устойчиви на атмосферни влияния, устойчиви на вода или ако бъдат поставени на място, на което ще са защитени от вода, да са подходящи за влажни места.
            
  • Ако лампите за външно осветление ще бъдат видими и част от външния вид на вашия дом, те трябва да бъдат направени в стил, който допълва стила на сградата, в която са инсталирани.
            
  • Използвайте електрически крушки, които могат да се регулират, ако решите светлината да бъде управлявана с автоматичен контрол особено, ако включва фотоклетка.

ПРИЛОЖЕНИЕ

 

Когато външното осветление е поставено на видими места е препоръчително да бъде съвместимо с визията на сградата, до която е монтирано. Управлението му може да бъде осъществявано посредством с ключ, от който ръчно да се включват и изключват външните лампи. Механичният превключвател може да бъде заменен с такъв с таймер, който да гарантира, че светлината винаги ще бъде включена тогава, когато искате да бъде светло около жилището ви.

Това може да бъде особено полезно за целите на сигурността. Ако сте далеч от дома си през нощта, външното осветление все пак ще се включи, а след това и ще изгасне в обичайното си време, за което е настроено, като остави впечатлението, че има някой у дома.

 


КАЧЕСТВО И ЗДРАВИНА НА ЕКСТЕРИОРНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ


Основните характеристики на осветителните тела включват най-общо: да светят ярко, да обхващат голямо пространство със светлината, която произвеждат, да се включват веднага, щом се задействат сензорите за движение и да са монтирани  по-високо от другите осветителни тела, за да покрият по-голяма площ.

Има още нещо, обаче, което трябва да се има в предвид при избора на подходящо външно осветление и то е следното: всяко осветително тяло с всичките му компоненти, монтирани извън територията на дома ви, трябва да бъде предназначено и преценено така, че да може да оцелее навън при променливите метеорологични условия.


ТЕХНОЛОГИЯ НА ПРОИЗВОДСТВО


Осветителните тела и компонентите да бъдат пригодени за използване на открито. Когато  светлините за сигурност ще бъдат поставени под покрив, например на верандата,  тогава те трябва да бъдат изработени така, че да понасят влагата, но не е задължително да бъдат устойчиви на вода.

Осветителните тела за външна сигурност, монтирани на открита външна стена, до външните стълби, в двора или на всяка друга незащитена от директно падащ отгоре дъжд зона, трябва да бъдат устойчиви на атмосферни влияния, за да работят добре, в безопасност и да се ползват за дълго.


ВИДОВЕ ЕКСТЕРИОРНО ОСВЕТЛЕНИЕ


Важното е, че има богат избор от осветителни тела. Класическо и най-евтино решение са осветителните тела, монтирани върху различни по височина колонки от пластмаса. Предлагат се колонки с различна дължина, оцветени най-често в черно и бяло, към които може да се монтира някое от многото осветителни тела. Долният край на колонката се закрепва в специална чиниевидна основа, а тя от своя страна с винтове и дюбели примерно към бетонен парапет или бордюр. Има и лампи, чиито колонки се закрепват в предварително набит в почвата дълъг метален или пластмасов клин.


КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНОТО ВЪНШНО ОСВЕТЛЕНИЕОсновните неща, които трябва да имате предвид, когато избирате външно осветление за градина, за къща са материала, размера, цвета, стила.

 

Размер на външните осветителни тела

 

Не избирайте осветителни тела, които са твърде малки като размер. Осветлението на входната врата трябва да бъде с най-голямата и красива лампа. Ако разчитате на избора на строителите преди да закупите обект, то това е голяма грешка. Те залагат на малки осветителни тела, за да спестят разходи. Затова, ако трябва да избирате между два размера, то насочете се към по-големият задължително.


Цветове на външните осветителни тела

Изберете цветова гама, която допълва екстериора на къщата. Цвят бронз например е със земни тоново на палитрата, която може да варира между светли, тъмни и други нюанси. Цвят черен за външно осветление е изключително актуален и нашумял в тенденциите за екстериор.


Стил на осветлението в градината


Домът ни може да е обзаведен в комбинация от стилове и дизайни, но външното осветление трябва да бъде съобразено с архитектурните особености на сградата. Първо винаги избирайте осветителното тяло на входната врата и една тогава осветлението на фасадата или градината. Ние ви препоръчваме да са от една серия като модел, за да следвате линията на дизайн.


Колко светлина е необходима за външно осветление?


60-75 вата или 20 вата на CFL (компактни флуоресцентни) е идеален за повечето декоративни външни стенни тела и фенери. Ако използвате по-силни крушки ще се увеличат отблясъците, което не е добре дизайнерски погледнато.

 
МОНТАЖ НА ВЪНШНИТЕ ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА

 

Те трябва да бъдат монтирани над нивото на очите.
Изборът на външни тела за осветление е много голям. Потърсете професионални съвети, ако не се чувствате уверени в избора си. Нашите консултанти ви очакват.


МАРКИ И МОДЕЛИ ВЪНШНО ОСВЕТЛЕНИЕ

 


В нашият онлайн магазин ще намерите всичко необходимо като модели осветителни тела за градина, къща, парк. Целият ни продуктов асортимент отговаря на всички критерии за безопастност и дълъг живот, отговаря на всички стандарти за качество на екстериорно осветление. Избрахме за вас водещи марки с доказано качество на достъпни цени – EGLO, Brilliant, ACA LIGHTING и други.


ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ МЕБЕЛИ МОНДО ЗА ЕКСТЕРИОРНО ОСВЕТЛЕНИЕ

 

Защото ние залагаме на качеството на продукти и при нас всички осветителни тела са на достъпни цени. Ние ви даваме гаранция, а доставката е бърза за цялата страна. При нас ще намерите голямо разнообразие на модели, професионално и компетентно обслужване, качество.


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


Ако имам въпроси за външните осветителни тела, които предлагате към кого да се обърна?


За всякакви въпроси относно екстериорното осветление може да се свържите  с нашите консултанти в магазини Мондо, онлайн в сайта и на обявените телефони в него. Те ще ви отговорят на всичко, което ви интересува относно осветлението.


На какви цени са лампите за външно осветление?


Цената на осветителните тела зависи от модела – дали е за фасада, за таван или тип пилони и други. Цените започват от 16 лв до 1300 лв. Можем да ви предложим и много други модели на каталог. При интерес, моля свържете се с нас в сайта онлайн или заповядайте в нашите магазини МОНДО в цялата страна.


Предлагате ли монтаж на лампите за външно осветление?

За съжаление все още не разполагаме с екип от професионалисти електротехници, но можем да ви съдействаме при намирането на такъв във вашето населено място. Монтажът е важно да бъде прецизен и внимателен, затова ще ви помогнем да намерите подходящите монтажисти за тази цел.


Как мога да поръчам осветителни тела от вас?

Поръчка може да направите във всички наши магазини в България, както и онлайн в сайта или на публикуваните телефони в него. Нашите консултанти ви очакват.

 

Имате ли физически магазини (шоурум)?


Да, външно осветление може да поръчате в нашите физически магазини (шоурум)  Мондо в следните градове: Стара Загора -  ул. Генерал Столетов 25, Стара Загора - бул. България 127, Хасково, Чирпан, Пловдив, Кърджали, Крумовград, Ямбол, Сливен, Твърдица, Нова Загора, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна, Димитровград.