МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Проходилки

Цена:
56.000лв.
-
121.000лв.
17 продукта в Проходилки
Сортирай по:
Покажи:
Защо да изберете мебели Мондо

КАКВО СА БЕБЕШКИТЕ ПРОХОДИЛКИ

 

Използването на бебешки проходилки е тема, която от край време има както своите привърженици, така и хора, които отричат и са против тяхното ползване. Честно казано това е едно от най-масовите бебешки продукти ползвани от семействата на малки бебета. Те са истинска отмяна на мама за кратко време през деня. Безспорно дават възможност на бебето да се придвижва свободно и да опознава света.

 

Противниците на бебешките проходилки смятат, че те не са подходящи за приучаване на детето да проходи и отричат тяхното ползване. В крайна сметка това е може би най-купуваният бебешки продукт след бебешките колички. Днес ще разгледаме внимателно бебешките проходилки тип паяк и техните функции и характеристики.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПРОХОДИЛКИ ЗА БЕБЕТА

 


В етапа на развитие на всяко бебе идва моментът, в който то трябва да  прави първите си стъпки. Питате се дали ще проходи скоро, дали да го оставите да направи първите си крачки само, когато е готово или да го сложите в проходилка, за да му помогнете и да му е по-лесно.
Ние знаем, че въпросите, които си задавате в момента са изключително много. Знаем и колко се притеснявате дали ще успеете да вземете правилно решение за любимото си същество. Тук ще прочетете малко повече за проходилките и всичко свързано с тези толкова популярни уреди за прохождане на бебета.


ОТ КОЛКО МЕСЕЦА ТРЯБВА ДА СЛОЖИМ БЕБЕТО В ПРОХОДИЛКА?


Не съществува точно определена възраст, в която вашето дете ще направи първите си крачки самостоятелно.  Експертите по детско развитие са на различно мнение на каква възраст това трябва да се случи. Има много противоречиви мнения по въпроса, защото детското развитие е на различни етапи при децата, а всяко едно от тях е индивидуално и уникално само по себе си.

 

Една част от специалистите са на мнение, че ако бебчето е навършило 6 месеца и може да стои седнало самостоятелно, то може да бъде сложено без проблем в проходилка.

Друга част от тях обаче са напълно категорични, че на 6 месеца костната система на детето все още не е добре развита и ако то бъде сложено в проходилка на тази възраст, това може да има негативни последици за двигателния му апарат. Тази част от експертите смятат още, че детето е физиологически готово да бъде сложено в проходилка едва след 7 месеца, когато вече е развило скелетната рамка и мускулатурата си и е готово да се започне да прави крачки самостоятелно.

 

В крайна сметка, изводът който можем да си направим е да не бързате да слагате бебето в проходилката веднага щом то навърши 5 - 6 месеца. Знаем, че много силно искате да го видите как върви само, но като го сложите прекалено рано в проходилката няма да го накарате да се научи да върви по-бързо. Вместо това, ако го сложите в толкова ранна възраст в проходилката, това може да има доста негативни последици за бебчето като изкривявания на гръбначния стълб, неправилно оформяне на тазовите кости при момичетата, вървеж на пръсти, нестабилност

 

Затова не бързайте, изчакайте да стане на поне 7 – 8 месеца и тогава пробвайте, но много внимателно. Първите дни го поставяйте в проходилката само за няколко минутки, след това започнете да увеличавате постепенно времето, като го наблюдавате внимателно и ако усетите, че е уморено го извадете. Бъдете наистина бдителни и не оставяйте бебето повече от 20 минути в проходилката.

 

И най-важното - не се фокусирайте върху уменията на бебето или върху вашите желания, а обърнете внимание върху физиологичното му развитие, преди да решите да го сложите в проходилката.


КАК ДА ИЗБЕРЕМ БЕБЕШКА ПРОХОДИЛКА


Ако бебето ви е на 7 – 8 месеца и вие сте решили, че искате да пробвате да го поставите в проходилката, трябва много внимателно да направите нейния избор така, че след като сложите бебчето в нея, то да се чувства наистина удобно и комфортно.

Когато избирате проходилката за бебе имайте предвид следните неща

 

 • ОСНОВА НА ПРОХОДИЛКАТА


Основата на проходилката трябва да бъде стабилна и сигурна. Насочете се към модели със широка основа, за да сте спокойни относно сигурността на бебето и че то няма да се обърне или нарани. Качествените проходилки имат защитен борд и са направени от висококачествена основа.

 

 • КОЛЕЛЦА НА ПРОХОДИЛКАТА

Най-важното при проходилките относно колелцата е те да бъдат малки и да се въртят на 360 градуса. По този начин бебешката проходилка ще бъде маневрена и много стабилна. Вашето дете ще се почиства свободно и ще със сигурност ще иска да опознае всичко около него.

 

 • СЕДАЛКА НА БЕБЕШКАТА ПРОХОДИЛКА

 

Тежестта на детето се съсредоточава основно върху седалката и ако тя не е изработена от висококачествени материи и кройка, то няма да му бъде удобно и комфортно. Тя от голямо значение при избора на бебешка проходилка и трябва да й обърнете голямо внимание.

Основното върху, което да наблегнете е тя да бъде широка със средна степен на твърдост и изработена от висококачествена материя плат. Височината ѝ трябва да може да се регулира поне на няколко степени. Идеалният вариант е освен това тя да е тапицирана и тапицерията ѝ да може да се сваля и пере.

 

 • ГРЪБ НА ПРОХОДИЛКИТЕ

Гръбчето на проходилката трябва да е високо и достатъчно твърдо, за да може да дава необходимата опора на детето и да го държи изправено. То обаче е добре да има мека подплата, която да гарантира комфорта на детето.

 

 • СТОПЕРИ НА ДЕТСКАТА ПРОХОДИЛКА

Стоперите също са задължителни за една качествена проходилка, тъй като тъкмо те осигуряват пълната безопасност на детето, предпазвайки го от падане, ако проходилката се намира в близост до стълби или стръмни и неравни терени.

 

 • ДОКАЗАН ПРОИЗХОД НА ДЕТСКИТЕ ПРОХОДИЛКИ


Винаги избирайте продукти, предназначени за бебета и деца от признати и доказани производители. В онлайн магазина ни може да намерите Lorelli бебешки проходилки, които отговарят на всички Европейски стандарти за качество и имат пълна гаранция.

 

Всички модели са доказани като предпочитани на българският пазар от семействата с малки деца. Дори да се наложи да отделите малко повече средства, то поне ще бъдете сигурни, че вашето дете ще ползва сигурна и качествена проходилка.

 

Детските проходилки за цветни, забавни, музикални, снабдени са с много цветни играчки, които развиват моториката на ръцете на децата. Вашето бебе ще се чувства добре, ще му хареса в проходилката, защото с нея то ще има самостоятелност. Ще може лесно и бързо да се придвижва от точка А до точка Б. Не забравяйте обаче не повече от 20 мин на няколко пъти през деня е препоръчителното време за ползване на бебешката проходилка.ВИДОВЕ ПРОХОДИЛКИ ЗА ДЕЦА

 

 • Стандартна с 4 броя колелца. Детето влиза в нея и тежеста му се пренася на дупето, тъй като основата тип гащи я поема изцяло. С крачета то се избутва до всяка точка в стаята и се чувства свободно. Този вид проходилка забавя развитието на баланса при децата, защото те разчитат изцяло на опората на дупето си. Тези проходилки са безопасни за ползване и сигурни за вашите деца.

 • Проходилки за бутане – тези проходилки са подходящи за деца, които вече са се научили да пазят баланс и разчитат единствено на собствените си крачки, за да придвижват проходилката. Детето се задържа самостоятелно на нея със собствени усилия и успява да овладее още повече същността на баланса. При ползването им майката трябва да бъде до детето, защото те не са обезопасени и то лесно може да се нарани и падне.ОСНОВНИ МЕРКИ ЗА ОБЕЗОПАСЯВАНЕ НА ДОМА

 

 • Обезопасяване на острите ръбове и ъгли в дома със специални силиконизирани накрайници
 • Обезопасяване на контактите с предпазители
 • Обезопасяване на вратите със стопери, за да не си затисне ръчичката вашето дете
 • Обезопасяване на чекмеджетата
 • Прибиране на всички опасни и чупливи вещи в дома и поставянето им на недостъпно за детето място.В КОИ СЛУЧАИ ДА ИЗБЯГВАМЕ УПОТРЕБАТА НА БЕБЕШКА ПРОХОДИЛКА


Преди да поставите бебето в проходилка наблюдавайте неговото развитие и имайте предвид тези неща

 

 • Не поставяйте бебето в паяка преди да е започнало да стои седнало самостоятелно. В този случай не е пропоръчително нейното ползване, защото костите му не са добре укрепнали
 • Няма навършени седем месеца
 • Има кожни проблеми, които могат да се обострят, когато го сложите на седалката, а тя има допир с бебешката кожа;
 • Диагностицирано със заболяване като рахит;
 • Мускулният тонус на крачетата му не е добър;
 • Има проблеми с опорно-двигателната система;
 • Когато не иска да стои в проходилката.ДА ПОЛЗВАМЕ ЛИ ПРОХОДИЛКА ЗА ДЕТЕТО ИЛИ НЕПоловината от специалистите напълно отричат полезността на проходилките, а другата половина смятат, че няма нищо лошо, ако решите да поставите детето си в проходилка.


Ето и различните гледни точки:

 

ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ смятат че проходилките за бебета се използват от XVI век, когато писателят на медицинска литература Ферариус ги препоръчва за обучение на бебетата да се научат да ходят. От тогава до днес проходилките са един от най-популярните уреди за бебета, които се използват по цял свят и няма доказателства, че са навредили по някакъв начин на децата.

 

Освен това няма мъниче, което да не се чувства щастливо, когато е поставено в проходилка. Бебчетата се радват, тъй като могат да се движат самостоятелно и да изследват света около тях. Научават се да се придвижват бързо, да не се страхуват да правят крачки и се забавляват във всеки един миг, докато са в проходилката. Осигуряват комфорт, развиват фините моторни умения и стимулират интелектуалното развитие на децата.

 

Съвременните проходилки са не само много удобни и напълно стабилни, но и се предлагат в разнообразен дизайн и са снабдени с много забавни играчки, така че бебчето може да се забавлява самостоятелно с часове. Осигуряват малко свободно време на затрупаните с ежедневни задължения родители. Обикаляйки из къщата с проходилка, бебчето е в безопасност, тъй като бордът на уреда го защитава от падане или удар в ръбове на големи предмети като секции, маси, врати.

 

ПРОТИВНИЦИТЕ смятат, че от тези уреди няма никаква полза, тъй като те не помагат по никакъв начин нито за физиологичното развитие на детето, нито за по-бързото му прохождане. С други думи, дали ще използва или не проходилка, детето ви ще започне да ходи самостоятелно и стабилно, когато е напълно готово.

 

Според тях проходилката забавя момента на прохождане при децата, тъй като самата тя ги приучава да използва крачетата си по различен начин. Вместо да използва горната част на крачетата си, за да направи крачка, за да се придвижи с проходилката то използва долната част на краката си. Тъй като проходилките предпазват детето, то губи инстинкта си за самосъхранение и когато започне самостоятелно да се движи вероятността да се нарани, защото не е развило умения да се пази е доста голяма.

 

Проходилките могат да бъдат опасни за малките, тъй като движейки се с тях, те могат по-лесно да достигнат до по-високи мебели, етажерки, шкафове и други, от където да свалят предмети, които могат да ги наранят.


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИКакво представлява класическата проходилка тип паяк?


Този вид проходилка е позната и под името „седяща“. Представлява меко столче на колелца, оградено от защитен борд. При използването ѝ детето се придвижва без родителска помощ и е защитено от удар в опасни ръбове, мебели или стени. Престоят в този вид проходилка укрепва детските крачета и развива умението за придвижване.

 


Какви видове проходилки за деца предлагате?

 


Имаме 2 основни вида проходилки – тип паяк и уолкъри. Голямото разнообразие на модели детски проходилки е на много достъпни цени. Те са снабдени с музикални панели с песнички, имат играчки и ярки и пъстри цветове.


Каква проходилка ще ни препоръчате да закупим?


Изборът на проходилка зависи изцяло от вас. Проходилките тип паяк позволяват малко свободно време на майката, а уолкърите изискват нейното постоянно внимание. Освен това изборът на проходилка трябва да се съобрази и със самостоятелността на самото дете.


На какви цени са детските проходилки?


Моделите проходилки тип паяк започват от 54 лв до 60 лв, а уолкърите са на цена 39 лв.Колко време през деня е препоръчително да ползва детето проходилка?


Препоръчваме максималното ползване да бъде 2 до 3 пъти по 20 минути на ден. Не правете компромис с времето в проходилката и не прекалявайте с него.От какви материали са направени детските проходилки? Безопасни ли са за ползване?


Детските проходилки са направени от пластмаса, метал и текстил. Те са изработени и отговарят на всички Европейски стандарти за безопастност и сигурност. Ние държим на качеството на проходилките и сме избрали най-добрите модели в асортимента си.


Как можем да си поръчаме детска проходилка?


Поръчка може да направите във всички мебелни магазини МОНДО в България, онлайн в сайта и на посочените телефони в него.Защо да избера детска проходилка от Мебели Мондо?

 


Защото сме се утвърдили като водеща марка сред потребителите, залагаме на продукти с високо качество на достъпна цена. Ние ви гарантираме получаване на най-доброто в нашите продукти. Всички те са с пълна гаранция 2 години.


Ако поръчаме проходилка тип паяк за колко време ще ни я доставите?


Срокът за доставка на бебешки проходилки тип паяк е до 7 дни в цялата страна. Щом направите поръчка, наш консултант ще се свърже с вас, за да уточните точен ден и време за доставка.


От какви материали за изработени бебешките проходилки в Мебели МОНДО?


Всички проходилки са внимателно подбрани и отговарят на Европейските стандарти за качество и изработка. Вие имате пълна гаранция за здравина и качество на проходилките до 2 години след датата на закупуване.
 

 

Имате ли физически магазини (шоурум)?Да, бебешки проходилки може да поръчате в нашите физически магазини (шоурум)  Мондо в следните градове: Стара Загора -  ул. Генерал Столетов 25, Стара Загора - бул. България 127, Хасково, Чирпан, Пловдив, Кърджали, Крумовград, Ямбол, Сливен, Твърдица, Нова Загора, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна, Димитровград.