МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Детско столче за кола

Цена:
39.000лв.
-
302.000лв.
29 продукта в Столче за кола
Сортирай по:
Покажи:
Защо да изберете мебели Мондо

Изключителна важна е сигурността на бебето и детето по време на пътуване в автомобил. Една от задължителните покупки за тази цел на всички родители е столчето за кола. Какви са основните характеристики на моделите и на какво да обърнете внимание при избора си – всичко, което сме ви подготвили ще ви бъде от ползва.


Най – важно да знаете, е че покупката на детско столче за кола ще осигури сигурността на вашето дете по време на пътуване. Точно затова тази покупка е задължителна и основна.

 

ВИДОВЕ ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА ЗА КОЛА И СЕДАЛКИ

 

Детските столчета за кола се класифицират в следните групи според килограми на детето и възрастта му / I size /

 • група 0 - за деца с тегло под 10 кг или това е бебешкото столче
 • група 0+ - за деца с тегло под 13 кг;

 

Tези две групи столчета за кола са подходящи за деца до 12 месеца или до 15 месеца. Обикновено това са тези модели, които се монтират на седалката с гръб към предната облегалка /или по просто казано обратно на движението на автомобила/.

Както казахме те са подходящи за деца с тегло от 0-13 кг.

 • група I - за деца с тегло между 9 кг и 18 кг;


Стол за кола от тази група се ползва за деца от 9 месеца до 4 години. Теглото на детето е около 0-18 кг. Тези столчета са монтирани по посока на движението на автомобила. Не забравяйте, че столчето за кола от тази група е до 18 кг, след което трябва да преминете в следващата група, която е:

 • група II - за деца с тегло между 15 кг и 25 кг;


Стол за кола, който се отличава с по-високата си облегалка. Подходящ е за деца до 25 кг.

 • група III - за деца с тегло между 22 кг и 36 кг.

Седалка за кола подходяща за деца до 36 кг и до 12 години. Седалка за кола, която се ползва за вече пораснали деца.

Трябва да съобразите столчето за кола с възрастта на вашето дете /вижте групите по-горе/. Има и такива, които се водят комбинирани – могат да се ползват в няколко възрастови групи. Ако изберете такова столче, имайте предвид че ще направите компромис с комфорта на детето по време на пътуване.

Преди да изберете столче за кола, проверете дали колата ви има вградена система за закрепване на детски столчета "Isofix", защото за нея се произвеждат специални модели столчета за кола. Ние ви препоръчваме да отделите средства за столче за всяка отделна група – ще го ползвате за по-кратко време, но с нужния пълен комфорт и сигурност на детето.


В България използването на столче за кола е задължително при ръст на детето под 150 см.
Сигурността на бебето и детето е най-важна и ние ви съветваме да заложите на качествени продукти от Мебели Мондо.


ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА МОНТАЖА на СТОЛЧЕТО ЗА КОЛА при избора на модел


Един от начините за монтиране на детско столче за кола е чрез обезопасителния колан на автомобила. Обикновено това е необходимо при столчетата, които отговарят на стандарта за безопасност "ECE R44/04". Ако вашето столче за кола се монтира по този начин, то задължително трябва да следвате инструкциите на производителя, тъй като при различните столчета за кола коланът може да се прекарва по различни начини.

Освен това е важно преди да поемете на път да проверите дали коланът на автомобила е затегнат достатъчно добре около столчето.

В случай, че изберете столче за кола, което да се монтира чрез колана на автомобила, проверете дали то разполага с допълнителна система за натягането на колана, тъй като наличието на такава ще осигури максимална безопасност за малчугана. Тази допълнителна система се нарича "top tether" - при нея се използва допълнителен фиксиращ колан, който се закопчава в горната задна част на облегалката на седалката.


Освен монтирането на детското столче за кола посредством колана на автомобила, друг начин на монтиране е системата "Isofix", която я има при някои модели и марки коли. Създаването на тази система се е наложило, тъй като според статистиката само 30% от детските столчета са закрепени за колата правилно. Монтирането на столчето по стандарта "Isofix" създава твърда и здрава връзка, като по този начин се елиминира неправилния монтаж на столчето за кола.

Вече вероятно сте избрали подходящото столче за кола, което да отговаря на теглото, височината и възрастта на детето.
Ще ви дадем основните насоки и съвети при пътуване с дете. Сигурни сме, че ще ви дъдат от полза:

 

СЪВЕТИ ЗА ПЪТУВАНЕ С ДЕТЕ на ДЕТСКО СТОЛЧЕ

 

 • Изберете подходящото столче за кола.  За бебета до 2-годишна възраст се използват кошници и столчета за кола, които се монтират обратно на посоката на движение. За деца на възраст от 2 до 5 години се използват столчета за пътуване в посока на движението, които се закрепват на задната седалка. За деца на възраст над 5 години до възраст, на която могат да използват колани, се използват седалки за кола тип "бустър".

 • Уверете се, че сте монтирали столчето правилно. Знаем, че столчетата за кола гарантират за безопасността на детето по време на път и в случай на удар то ще бъде максимално защитено. Но за да има тези свойства, детското столче трябва да бъде правилно монтирано в семейния автомобил. Уверете се, че модела столче, който сте харесали, е подходящо за колата ви още преди да го закупите.

Прочетете внимателно инструкциите за употреба на столчето за кола и ги следвайте, когато го монтирате правилно в колата на задната седалка, където е най-сигурно и безопасно за детето. Дори е добра идея да пазите инструкциите в колата си - така ако се наложи, бързо ще направите справка, за да монтирате столчето напълно правилно. Ако столчето е закрепено здраво, то не трябва да се измества на повече от 2.5 cm настрани, напред или назад.

Можете да пробвате да го инсталирате на друга седалка в колата, или с друг начин на инсталиране: с колана на колата и закрепване тип "top tether". При пътуване в столче, обърнато напред, използването на допълнителен фиксиращ колан "top tether" може да ограничи движението на главата на детето напред при сблъсък с 10-15 cm.


Поставяйте столчето за кола обратно на посоката на движение. Силно препоръчително е детското столче да бъде монтирано обратно на посоката на движение, ако бебенцето ви е още малко.

Една от често допусканите грешки на родителите е да бързат да обръщат столчето в посока на движение, без да знаят, че така застрашават живота на детето си, защото то все още твърде мъничко - мускулите му не са толкова развити и в случай на удар столчето, монтирано в посоката на движение, не може да го предпази така, както столчето, обърнато в посока, обратна на тази на движение.

Затова повечето специалисти препоръчват на родителите да монтират детското столче в посока на движение когато детето навърши 2 годинки, когато вратните му мускули са достатъчно силни. Обърнатото назад столче защитава врата и главата.

Дори за малчугана да е разочароващо да не може да вижда предната седалка и околността, всикчи родители биха се съгласили, че безопасността трябва да бъде на първо място.

 • Не поставяйте столчето за кола на предната седалка. Много родители предпочитат да поставят столчето на предната седалка, за да им е по-лесно да наблюдават детето си докато шофират. Това обаче крие огромен риск за малчугана, тъй като всички автомобили са снабдени с въздушни възглавници. Експертите споделят, че несъмнено най-безопасното място за детето в колата е средната част на задната седалка.

Единственият вариант, в който столчето за кола може да бъде поставяно на предната седалка обратно на посоката на движение, е когато деактивирате въздушната възглавница. При пътуване на детето в столче, обърнато напред, можете да оставите въздушната възглавница активна и да дръпнете столчето възможно най-назад. А за да се уверите, че не съществува риск за детето ви, е добре да проверите в наръчника за колата за повече информация.

 • Уверете се, че поставяте правилно предпазния колан на детето. При закопчаването на малчугана се използват коланите на столчето на кола. Детските колани трябва да обхващат раменете и кръста и в никакъв случай да не притискат шията и корема. След затягане е позволено едва до 2-3 cm движение встрани или напред-назад.

И тъй като всяко дете расте с различни темпове, е добре да наблюдавате как колана преминава през тялото на мъника. За най-добра защита се препоръчва колана да се намира върху или малко под раменете на детето, когато е в столче, обърнато назад и върху или малко над раменете на детето, ако то пътува в столче, обърнато в посоката на движение.

За да осигурява безопасност, коланът не трябва да е отпуснат и да преминава в относително права линия пред тялото на детето. В същото време той не трябва да притиска детето или да го принуждава да заеме неестествено положение.

 • Следете дали клипса на колана е на правилното място. Клипсът на колана го закрепва така, че да бъде фиксиран върху тялото на детето и така то да бъде максимално защитено. За да е правилно поставен, клипсът трябва да стои върху гръдния кош, на нивото на подмишниците. Така той закрепва частите на колана върху раменете, за да задържи детето в столчето в случай на удар.

 • Покривайте столчето за кола в горещите дни. В горещите летни дни металната рамка на столчето може да се загрее прекалено и да причини дискомфорт и дори изгаряне. От друга страна, когато детето не е в колата, силните слънчеви лъчи могат да прогорят тапицерията, като тя избледнее и става по-тънка, което води до по-бързото ѝ износване.

Винаги поставяйте в колата слънцезащитно покривало или просто светъл плат и покривайте столчето, за да избегнете тези проблеми.

 • Не затягайте колана на детето, ако то е с обемисти дрехи. Закопчаването на предпазния колан когато детето е с дебело зимно яке например, не е достатъчно сигурно за неговата безопасност. Затова експертите препоръчват при студено време да се сложи леко яке и шапка, а след закопчаване на колана детето може да се покрие с одеяло, което да му държи топло.


Не оставяйте детето в колата без надзор. За някои родители може да е по-лесно да оставят бебето си в колата, докато отскочат до магазина "за малко", колкото да си свършят работата, но това определено не е безопасно за малчугана.

Телата на децата се загряват по-бързо от тези на възрастните, а температурата в колата може да скочи с 6 градуса само за 10 минути! Това излага бебето на риск от прегряване и дори от топлинен удар, когато навън е горещо.

 • Не използвайте детското столче за кола като креватче. Столчетата за кола са предназначени да защитят детето при возенето в колата, а не да се ползват на друго място за дълго време. При новородените може да се притисне гръдният кош до степен да се ограничава дишането и съответно да се достигне до понижаване на кислородната концентрация в кръвта. Дори леко притискане за продължителен период може да доведе до нарушения в растежа, може да се деформира черепа отзад при бебета или да се влоши гастро-езофагеалният рефлукс.

Затова е важно столчето за кола да се използва по предназначение - само в колата и то за възможно най-кратко време.


 • Не изваждайте детето от седалката по време на път. Няма важна причина, която да изисква изваждането на детето от столчето за кола, затова ви съветваме да не го правите. Също така по никакви причини не разкопчавайте колана на детското столче, докато автомобилът е в движение.

  При избора на детско столче за кола, не пренебрегвайте материята на седалката. Важно е тя да бъде дишаща и да не запарва. Голямо удобство за вас ще бъде, ако лесно се почиства, сваля и пере.  Ние можем да ви предложим чудесни модели столчета за кола, подходящи за определени килограми на детето и възраст.


Ние ви напомняме, че сигурността на детето по време на пътуване е най-важна. Затова, когато избирате подходящ модел стол за кола или седалка, задължително се консултирайте и потърсете съвети от компетентни служители. Ние с радост ще ви помогнем да изберете най-подходящият модел столче за кола, ще ви дадем насоки как да го монтирате и поддържате.

Имайте предвид, че всяко едно от тях има подробно упътване, което да следвате за монтаж и характеристика.
Надяваме се да сме ви били полезни с информацията ни за детските столчета за кола.


Очакваме ви в нашите магазини Мондо и онлайн магазина ни.


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


Какъв е ценовият диапазон на детските столчета, които предлагате?


Детско столче за кола от Мебели МОНДО може да закупите на цени от 21 лв до 309 лв. Цената зависи от моделът на детските столчета и възрастовата група на всяко от тях.


Обезопасени ли са напълно детските столчета?

 


Всички детски столчета за кола отговарят и покриват Европейските стандарти за безопастност. Моделите имат няколко степени на защита. Съобразете модела столче с възрастта на вашето дете, за да получите максимална сигурност по време на пътуване с автомобил.


Как мога да поръчам детско столче от Мебели Мондо?


Детско столче за кола може да поръчате бързо и лесно от онлайн магазина на Мебели Мондо, на телефон 0894300452 и във всички мебелни магазини Мондо. Нашите консултанти ще ви помогнат в избора, ще ви покажат подходящи модели и ще се погрижат вашата поръчка да пристигне навреме в уговорения срок.


Какви начини на плащане приемате при поръчка на детско столче?


Можете да заплатите своята поръчка с наложен платеж при получаване, с банков превод или на изплащане с изгодни условия. Ако направите поръчка във физически наш магазин на Мебели МОНДО е необходимо да оставите капаро в размер на 30% от стойността на детското столче.


Защо да избера детско столче от Мебели Мондо?


Най-важна е възрастта на детето при избора на детско столче за кола. Едва след това можете да се насочите към съответен модел, цвят и начин на закрепяне в колата. Имаме голямо разнообразие на модели, нашите консултанти ще ви насочат професионално в избора.


Как мога да се свържа с Вас за повече въпроси относно детските столчета?


Можете да се свържете с нас на телефон 0894300452 и във всички наши магазини в страната. Използвайте и онлайн чата в нашият сайт, за да получите отговор на всички въпроси, които ви интересуват относно детските столчета за кола.


Какъв гаранционен период давате за детски столчета?


Детските столчета са със гаранция 3 години.


Как доставяте детските столчета?


Доставка на избраният от вас продукт правим с наш транспорт или ги изпращаме по куриер до удобен за вас адрес.

Имате ли физически магазини (шоурум)?

Да, столчета за кола може да поръчате и видите в нашите физически магазини (шоурум)  Мондо в следните градове: Стара Загора -  ул. Генерал Столетов 25, Стара Загора - бул. България 127, Хасково, Чирпан, Пловдив, Кърджали, Крумовград, Ямбол, Сливен, Твърдица, Нова Загора, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна, Димитровград.