МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Ел ключове и контакти

Цена:
1.000лв.
-
21.000лв.
26 продукта в Ел ключове и контакти
Сортирай по:
Покажи:
Защо да изберете мебели Мондо

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЕЛ. КЛЮЧОВЕТЕ И КОНТАКТИ?


Във всекидневието на всеки от нас не присъства вариант, в който да не ползваме електрически ключове и контакти. Дали ще бъде в дома или на работното място, те са неизменна част от нашите потребности в ежедневието.


Електрически ключове и контакти са основна част от всяка жилищна, офис и индустриална електропреносна мрежа. Изискванията на клиентите вече са за максимален комфорт и функции, както и разнообразието от форми и цветове


ТЕХНОЛОГИЯ НА ИЗРАБОТКА И КАЧЕСТВО


Относно качеството на работа на електрическите ключовете те трябва да се изключват мигновено, да са произведени със сигурна изолация и конструкция за безопасно опериране, да са лесни за монтаж, да имат продължителен живот при условията за експлоатация и монтирането им в електрическата верига не трябва да внася промени в нейните параметри.


ПРИЛОЖЕНИЕ на ключове и контакти


Приложението на електрическите аксесоари зависи от вида на помещенията, в които ще се монтират.

 

 • фабрични помещения

 • нежилищни и търговски сгради

 • офиси и публика

 • апартамент и частни къщи

 

Едно от местата, в които прекарваме най-много време е нашият дом. За да бъде нормално пребиваването ни, са ни необходими ползването на ключовете и контактите в дома. Не може да си представите нито една модерна стая без превключватели, контакти, изход при осветление и др. Тези елементи са ключов компонент на енергийната система на всичко - те осигуряват безопасен достъп до електрическата мрежа.

 • В банята

 

Банята е стая с висока влажност и възможност за директна струя вода, разпръскваща се върху електрически уреди. Изборът на превключватели и контакти в такива помещения трябва да бъде направен, като се вземе предвид тяхното защитено изпълнение според IP стандарта. В този случай контактите и превключвателите трябва да бъдат етикетирани поне IP44.


ВИДОВЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КЛЮЧОВЕ:

 

 • Единичен ключ

Използва се за управление на едно осветително тяло, независимо от броя на лампите. Всички се включват и изключват едновременно.

 • Сериен ключ

Представлява два ключа, монтирани в общо тяло. Всеки от тях управлява самостоятелен токов кръг и това позволява по-голяма гъвкавост при управление на осветлението – може да се включват поотделно или едновременно две групи осветителни лампи.

 • Девиаторен ключ

Използва се за управление на едно осветително тяло от две места. Този вид ключове са много полезни при дълги коридори или стълбища, като във всеки край се поставя по един девиаторен ключ. Има и специални ключове, които позволяват включване и изключване на едно осветително тяло от три и повече места.


По-модерно алтернативно решение на проблема при дългите коридори е монтиране на електрически ключове с вграден инфрачервен сензор. При тях ключът се задейства и включва осветлението щом в зоната „на видимост“ на сензора попадне движещ се човек. Ключът има реле за време и след изтичане на зададения период се самоизключва.

 • Димер

Димерът позволява плавно регулиране на мощността на включени към него електрически уреди: осветителни лампи, нагревателни уреди, електродвигатели в интервала от нула до максимална мощност. Чрез завъртане на копчето силата на осветлението може да се регулира безстепенно от напълно загасена лампа до светеща с максимална яркост.

Икономията от използване на димер вместо на обикновен ключ е още по-голяма, защото работата при по-ниско напрежение удължава живота на електрическите крушки.


ВИДОВЕ ЕЛ КОНТАКТИ

 

Основно ел контактите се делят спрямо следните характеристики:

 • Разновидности на щепселни контакти
 • Технически характеристики на контакти: напрежение и честота
 • Какви са гнездата за метода на инсталиране
 • Броят на контактите, използвани в модулния блок
 • Гнезда с допълнителни функции
 • Специални гнезда
 • Защитни свойства на различни гнезда


МАРКИ И МОДЕЛИ ЕЛ КЛЮЧОВЕ И КОНТАКТИ


Нашите критерии за качество на продуктите, които предлагаме са много висока, затова се спряхме в избора на продукти с марката Legrand. Доказани във времето като лидер в качеството на аксесоарите за осветление, ние заложихме на тяхната голяма продуктова гама. Ще ви предложим голямо разнообразие от цветове и модели електрически контакти и ключове на достъпна и приемлива цена. Марка Legrand ключове и контакти в Мебели Мондо на достъпни цени с бърза доставка.


КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНИТЕ ЕЛ КЛЮЧОВЕ И КОНТАКТИ?За да изберете правилните модели ключове и контакти трябва да се съобразите с няколко неща. Първото и най-важно нещо е да определите точно броят, който ви е необходим. Премислете добре и имайте предвид, че колкото повече контакти поставите, толкова по-добре в по-късен етап. Вижте кои за вас са удобните места за тяхното поставяне, дали да бъдат с 1,2, 3 или повече гнезда.


След като сте определили точната бройка и тяхното местоположение е време да се съобразите с вида на тяхното предназначение. Тук имаме предвид следното – ако избирате аксесоари за осветление в банята например, то те трябва да отговарят на определени изисквания заради високата влажност или вероятността от пряк достъп до вода. Когато избирате ключове и контакти за тераса, то са ви необходими специални тела за външен монтаж.


Идва ред и на още една важна част в правилният избор на ключове и контакти – изборът на цвят и дизайн на рамката.Не подценявайте това, защото едно от малките неща в интериора, които се ползват често и правят най-голямо впечатление. В момента на пазара има голямо разнообразие от модели, опитайте да изберете най-добрият вариант за вашият интериор.


ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ МЕБЕЛИ МОНДО за покупка на ел ключове и контакти?


Защото ние ви гарантираме качество на нашите продукти, надеждна, бърза и сигурна доставка в цялата страна. Предлагаме голямо разнообразие на модели като дизайн и цветове, подходящи за всеки интериор. Цените ни са изключително достъпни.

 

Имате ли физически магазини (шоурум)?

Да, може да поръчате ел. ключове и контакти в нашите физически магазини (шоурум)  Мондо в следните градове: Стара Загора -  ул. Генерал Столетов 25, Стара Загора - бул. България 127, Хасково, Чирпан, Пловдив, Кърджали, Крумовград, Ямбол, Сливен, Твърдица, Нова Загора, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна, Димитровград.