МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Балансиращо колело

Цена:
97.000лв.
-
151.000лв.
5 продукта в Колела за баланс
Сортирай по:
Покажи:
Защо да изберете мебели Мондо

КАКВО Е БАЛАНСИРАЩО КОЛЕЛО

 


Баланс колелата са първият вид детско превозно средство, на което се качват децата самостоятелно. Чрез тях се подпомага развитието на чувството за равновесие при децата, тяхната кординация. Именно чрез тях децата бързо и лесно се научават да карат обикновено колело и да пазят равновесие без помощта на помощни гуми.


КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩОТО БАЛАНСИРАЩО КОЛЕЛО


Когато избирате колело за баланс имайте предвид следните неща:

  • Колелата са подходящи за деца над 18 месеца, но в развитието си всяко дете е различно и вие трябва да съобразите неговите умения и способности с това.
  • Обърнете внимание на рамката на велосипеда, тя трябва да бъде удобна за прекрачване от детето, което дава увереност и сигурност за него при каране на колело.
  • Препоръчително е седалката и кормилото да могат да се регулират на височина. Ако това не е включено като опция, може да доведе до неудобство при каране и изкривяване на стойката на детето, което няма да го кара да се чувства удобно.
  • Изберете удобна и ергономична седалка. Тя не трябва да ограничава свободните движения на детето при каране.
  • Препоръчваме да подберете колело с меки ръкохватки, за да защитават детето от наранявания.

 


ТРЯБВА ЛИ ДА ИМАТ СПИРАЧКИ БАЛАНС КОЛЕЛАТА

 


Приучаването на децата, които се учат да карат балансиращо колело, да ползват спирачка не е никак лесна задача за тях. В началото им е трудно да си кординират движенията и да усетят какво трябва да направят. За тях естественият начин за спиране е именно с крачета, все пак те трябва да се оглеждат встрани, да балансират, да управляват кормилото, и накрая да спрат. Възрастта, в която децата осъзнато могат да кординират движенията си в различни направления и да ползват спирачката на колелата за баланс е около 3 – 4 години.


НЕОБХОДИМ ЛИ Е ОГРАНИЧИТЕЛ НА КОРМИЛОТО

 


Ние НЕ препоръчваме ограничителите за кормило, защото ако балансиращото колело е на земята и кормилото е вертикално, то не може да се завърти, ако детето падне върху него. Това може да доведе до сериозни травми при удара, затова избягвайте велосипеди с ограничител на кормилото.

 


РЕГУЛИРАНЕ ВИСОЧИНАТА НА КОРМИЛОТО НА БАЛАНС КОЛЕЛА

 


Когато детето се качи на баланс колелото е важно неговата поза да бъде изправена и да му е удобно. Регулирайте на подходяща височина седалката и кормилото, така че то да се чувства комфортно. Ръцете трябва да бъдат леко присвити в лактите, а не изпънати нацяло

 


СЪВЕТИ ЗА ВИСОЧИНАТА НА СЕДАЛКАТА

 


Седалката на велосипеда за балансиране трябва да бъде регулирана така, че детето да може да стъпи с цяло стъпало едновременно с двата крака, докато седи на нея. Краката трябва да бъдат леко присвити, за да може при движението си детето да избутва ефикасно велосипеда напред.


НА КАКВА ВЪЗРАСТ ДЕТЕТО Е ГОТОВО ЗА БАЛАНСИРАЩО КОЛЕЛО

 


Важно е детето да бъде достатъчно голямо, за да ходи напълно самостоятелно. Все пак освен да пази баланс на колелото, то ще трябва да може и да се избутва с крака напред.
Също така то трябва да може да стои удобно на колелото за баланс и краката му да докосват земята. Така ще сте сигурни, че детето ви ще има достатъчно добър контрол и стабилност на колелото.
В децата трябва да остане чувство, че карането на колело е нещо забавно и да се свързва с позитивна емоция. Така ще сте сигурни, че вашето ще има желание и ще продължи да кара колело дълги години напред.

 


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 

 

Имате ли физически магазини (шоурум)?


Да, детски превозни средства и колела може да  поръчате в нашите физически магазини (шоурум)  Мондо в следните градове: Стара Загора -  ул. Генерал Столетов 25, Стара Загора - бул. България 127, Хасково, Чирпан, Пловдив, Кърджали, Крумовград, Ямбол, Сливен, Твърдица, Нова Загора, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна, Димитровград.Какви марки и модели колела за баланс предлагате?

 


В нашият асортимент сме избрали няколко модела велосипеди на марка Lorelli. Ние ви даваме пълна гаранция за качествена изработка и ползването на качествени материали за колелата за баланс. Подбрахме най-добрите модели, които са удобни за вашите деца и гарантират тяхната безопасност по време на каране.


На какви цени са колелата за баланс?

 


Цените на различните модели са от 75 лв до 105 лв, в зависимост от функциите и цветовете на велосипедите. Ние ви предлагаме качество на достъпна цена.


Как мога да поръчам колело от Мебели Мондо?

 


Може да направите поръчка в най-близкият до вас мебелен магазин Мондо, може да поръчате и онлайн в нашия сайт и на посочените телефони в него. Вашата поръчка можем да запишем и във на лично съобщение във всички социални платформи на Мондо – facebook, Instagram, Youtube.


Ако има проблем с колелото мога ли да го върна?

 


Разбира се, вие имате пълна гаранция на всички детски играчки и превозни средства. За да предявите рекламация към даден продукт е необходимо да запазите опаковката на продукта невредима, касовата бележка и документите, които ще получите с вашата поръчка при доставка. При евентуална рекламация, моля свържете се с нас на 0894300452.