МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Диванът – любимата мебел на семейството ми.

14 Ноември 2019

Изборът на диван за хол не е никак лесна задача. Точно той е и най-важната част от обзавеждането за дома, защото именно на него ние прекарваме най-голяма част от времето си у дома. Там почиваме, релаксираме, спим и какво ли още не. Диванът безспорно се оказва най-важната и полезна мебел в дома. Ако и на вас ви предстои да подмените своят диван, значи тази статия ще ви е наистина полезна.
Какво трябва да знаем за него, ако ни предстои да закупим нов такъв и къде да намерим идеалният за нас диван?

Това са въпросите, на които ще отговорим днес, като сме предвидили да бъдат придружени с много снимки. Не забравяйте, че през Ноември всички дивани в мебели Мондо са с до -40% отстъпка

Диванът – любимата мебел на семейството ми.
Най-модерният и луксозен диван

Местоположение на дивана в дневната стая
Най-важното нещо, което трябва да съобразите при избора на мястото на дивана в хола е свободното пространство около него. Дали ще го сложите в центъра на стаята, дали ще бъде до стената – важен е просторът и циркулацията на въздуха. Ако имате възможност дори, можете да отдръпнете дивана леко от стената /да не е поставен плътно до нея/. Това ще придаде илюзия за повече място, дълбочина на помещението.
Внимавайте, ако вашата мека мебел ще бъде в центъра на стаята, то гърбът на гарнитурата задължително трябва да бъде тапициран. Какво ще допълни визията на дивана и ще бъде допълнително удобство – декоративни възглавнички. Контрастни или в същите цветове, те ще придадат нужната доза завършек на визията.


Удобни дивани мебели Мондо

Удобни дивани за спане

Дивани за спане на ниски цени

Хубави дивани за спане

Дивани с функция за сън и ракла


Размери на дивана
След като вече сте решили къде ще поставите своя диван в стаята е време на вземете размерите на мястото, на което ще го поставите. Ако то е нестандартно, то може да се насочите за модулни дивани или такива на поръчка с точен размер на клиента. Ако мястото не ви позволява ползването на ъглов диван, то изберете холова гарнитура.
Не е желателно да поставяте дивана твърде близо до електрически уреди. Поради прекомерно нагряване може да се предизвика нарушаване на плътността и визията на дамаската, което може да доведе и до по-фрапантни последици.

Къде да поставим диванът в хола

луксозни дивани и съвети за тях

Дивани и мека мебел с най-високо качество

Дивани на промоции

Пълнеж на дивани 100% качество

Цвят на дивана
В момента при нас може да намерите изключително голямо разнообразие на цветове на дамаски и кожи на мека мебел. Нюанси и палитри, разнообразие на материи и структури на дамаските.  Най-популярната тенденция в момента е диванът в хола да бъде като акцент. Тоест е добре да се насочите към цвят, който е интересен, акцентиращ и насочващ вниманието.
За диван можете да експериментирате и да избирате смело цветове. Важно е да не прекалявате с разнороднаста на гамата в едната стая.  Ако не сте от хората, които биха рискували с цветен диван – то можете да заложите на класическото топло бежаво, сиво, черно, кафяво и др.
Внимавайте единствено за правилното съчетаване на отделните цветове един с друг. Може да откриете много информация за това как да използвате различните тонове и нюанси и как да ги комбинирате правилно.
Модерни дивани от мебели Мондо

мека мебел с високо качество

Удобни и качествени дивани от Мондо

Дивани от мебели Мондо

Качество при изработката на всички дивани от Мондо

Дивани - как са направени

Видове дивани според изработката им

Пружинен – Навремето всички дивани се изработваха с пружини.
Това обаче не означава, че този пълнеж е отживелица или демоде. Диваните с пружини са сравнително малко по-твърди от другите пълнежи. Пружините могат да бъдат самостоятелни или да са свързани една с друга. Вторият вариант почти не се използва вече, защото е прекалено твърд и неудобен. Самостоятелните пружини са облечени с отделна торбичка всяка, което позволява по-голямо удобство и комфорт по време на ползване. Така всяка пружина поема тежеста от тялото равномерно.
Пружини в меката мебел

Полиуретанова пяна / дунапрен/
 
Това е следващият най-разпространен материал за направата на дивани и мека мебел като цяло. Състои се от много на брой пори, което позволява на въздуха да циркулира, има клетъчна структура. Има висока плътност и еластичност и това му позволява да се запази във времето.
Не попива влага полиуретановата пяна и не задържа миризми, което я прави чудесен избор за пълнеж на вашият диван за дневна. Този материал не задържа и прах, което го прави чудесен избор за хора с алергии.
Пяна и дунапрен при направата на дивани

HR дунапрен
Това е дунапрен с висока еластичност, разработен по съвременен начин с висока плътност /по-голяма от обикновения дунапрен/, което му гарантира изключително дълъг живот. Той също има пореста структура, което му позволява да диша.
Дунапрен при диваните - луксозни модели дивани

Синтетичен пух
Това е влакно, което е направено от силикон и може за броени минути да възстанови първоначалната си форма. Материал, който е наистина качествен и се използва предимно за възглавниците на дивана, подлакътниците и др.
Пълнеж на дивани от синтетични материали

Дивани с естествен пълнеж
Тук говорим за пълнеж на дивана с гъши пух и цените на подобен тип мека мебел са наистина високи и се правят по поръчка.
Луксозни дивани с ествествен пълнеж от пух

 

Не забравяйте и не правете компромис с удобството на холовата гарнитура. Изборът на мека или твърда седалка е изцяло ваш – по ваши предпочитания.  Рискувайте и бъдете смели в избора на цвят на дивана. Акцентирайте, експериментирайте. Представете си един маслено зелен диван с 4 декоративни възглавнички в цвят горчица – не е ли дръзко, модерно и стилно…
Идеалният диван е този, на който ще се почувствате добре. От момента на сядане или полягване на дивана, тялото ви трябва да се чувства комфортно. Бъдете идеалисти и търсете най-доброто в меката мебел.

Още публикации
Защо да изберете мебели Мондо