МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Индустриален стил в интериора

06 Септември 2023

Изисква се много смелост, за да декорирате дома си в индустриален стил, защото в съвременния индустриален интериорен дизайн, за да постигнете този специфичен суров и незавършен вид, всичко трябва да бъде изложено на показ. В индустриалния стил основната цел е да се създаде незавършена визия, но все пак с усещане за топъл и уютен дизайн. Все повече собственици на стилни тавански апартаменти, търговски сгради и дори някои модерни жилища избират да обзаведат домовете си в индустриален стил.


Пространството е важно


Необходимото пространство за реализиране на жилищен интериор в индустриален стил не трябва да бъде по-малко от 100-200 квадратни метра. Високи тавани, големи прозорци, таванни греди или открити тръби с различни диаметри са неразделна част от индустриалния интериор. Няма съмнение, че този стил ще изглежда особено автентичен в таванско помещение.


Материали и текстури


Основните съставки в този стил са старо дърво, метал със следи от ръжда или патина и бетон. Особеността тук е, че металът трябва да е матов, без следи от блясък. Част от красотата на индустриалния интериорен дизайн е неговата простота. Ето защо гореспоменатия материал е звездата в интериора. Кухнята от неръждаема стомана, бетонните стени и металните елементи се вписват уникално в индустриалното пространство.

Метални и дървени мебели, отворени рафтове, метални столове и дървени маси работят много добре заедно.


Цветове


Домовете в индустриален стил обикновено са по-големи и отворени и е за предпочитание да се избират по - топли, неутрални цветове. Те помагат да се създаде визуална топлина в пространството, която лесно се компенсира от прохладата на метални тръби и бетон.


Големи прозорци


Огромните прозорци са неразделна част от индустриалния стил. През тях преминава повече светлина и цялата стая е окъпана в слънчева светлина. Рамките за прозорци за предпочитане са от тъмен метал. Обикновено завесите не се използват в този стил, но може да ги добавите, ако са в топли и семпли цветове и от естествен материал.


Подова настилка


Използват се полирани бетонни подове. Това е практичен и икономичен вариант, който е идеален за този стил. Тези, които искат да внесат допълнителен контраст и топлина в интериора, могат да изберат подове от естествено дърво или камък.

 

индустриален стил в интериора

Обзавеждане в модерен стил

Индустриален стил в интериора

Обзавеждане мебели индустриален стил

Диван в индустриален стил


Още публикации
Защо да изберете мебели Мондо