МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Съвети за почистване и поддръжка на МАТРАКА

17 Февруари 2021

 

Покупката на матрак не е никак малка инвестиция. Често пренебрегваме поддръжката и почистването на матрака и не осъзнаваме колко важно е да се погрижим за него. По този начин ние удължаваме значително живота му и можем да го ползваме значително по-дълго време. И не само, сънят ще бъде по- пълноценен и спокоен.

Има няколко основни неща, които е необходимо да направите, за да поддържате матрака си и да го ползвате много дълго време.


СЪВЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА МАТРАК

 

  • Защитете матрака с висококачествен протектор

 

Използването на протектор се препоръчва особено, ако имате деца и животни вкъщи. Така вие ще защитите дамаската и ядрото на матрака. Непромокаемия протектор се пере задължително поне веднъж месечно.

 

  • Подменяйте спалното бельо и завивките поне веднъж седмично


Изпирайте поне веднъж седмично спалното бельо и завивките с топла вода на ниски градуси. Така ще си осигурите чистота и приятни аромати през нощта. Ако текстилът ви не е висококачествен топлата вода може да свие нишките му и да го повреди. За да запазите цветовете наситени, перете спалното бельо наобратно с лицевата страна навътре.

Спално бельо на достъпни цени

  • Обръщайте матрака поне веднъж на всеки сезон


Ако имате двулицев матрак поне веднъж на всеки сезон трябва да обръщате не само лицата на матрака, но и да подменяте позициите глава – крака. Ако размера на матрака ви е квадрат можете да го завъртате и на страни, за да се износва равномерно от всички страни. Имайте предвид, че ако вие или партньора ви сте с наднормено тегло, то трябва да го обръщате още по-често.

  • Не отлагайте прането на възглавниците и завивките


Ако пералнята ви разполага с голям капацитет, то перете редовно възглавниците и олекотените завивки. Поставете топка за тенис в пералнята, за да не се събира пълнежа на възглавницата на едно място. Проверете етикетите за правилната поддържа и почистване на възглавниците, за да не ги повредите.

  • Не пренебрегвайте петната по матрака си


Колкото по-дълго време отлагате премахването на петната по матрака, толкова по-трудно ще ги почистите след това.
Ако разлеете течност върху него – бързо почистете и попийте със суха кърпа.
Ако не разполагате с професионален препарат за почистване на матраци и легла, почистете с разреден миещ препарат. Разредете го в съотношение 50/50 със студена вода в бутилка спрей, след което напръскайте матрака. Оставете го няколко минути, преди да отмиете.
Повторете. Понякога един, два или три пъти не са достатъчни за упоритите петна. Само не забравяйте да не използвате прекалено много вода, за да не напоите ядрото.
Използвайте кислородна вода или перилен препарат за кръв или урина. Течностите могат да бъдат по-трудни за отстраняване, затова използвайте кърпа и кислородна вода, за да почистите. Използвайте само студена вода, когато почиствате дамаската на матрака си.

Възглавници за сън

 

Възглавница за сън

  • Почиствайте преди матракът да е замирисал странно


Ако матракът ви излъчва странна миризма можете да го почистите с оцет и влажна кърпа, след което поръсете със сода за хляб. Оставете за една нощ на отворен прозорец за максимално проветрение и почистете внимателно. Запомнете  най – добрата защита за матрака е протектора. Не пренебрегвайте покупката му!

Почистване на матрак

 

  • Не яжте и не пийте в леглото


Колкото и приятна да е закуската в леглото, не третирайте спалнята си като втори хол или кухня.

Как да почистим матрака на спалнята

  • Животът на матрака е около 7 – 10 години


Съветът за по-добър и качествен сън е да подменяте своя матрак на всеки 7-10 години, в зависимост какви грижи полагате за него.

Признаците, които говорят за нов матрак са:
- Събуждане с болки или напрежение в гърба и кръста
- Усещане за вдлъбнатини или неравности по матрака
- Увеличаване на алергични симптоми
- Често въртене и нощно пробуждане

Затова, пазете и се грижете за матрака си. Той е основен за вашият пълноценен сън и почивка. Разчитайте на нас и нашият екип да ви помогнем да откриете идеалния за вас матрак.

Изпиране на матрак на спалня

Още публикации
Защо да изберете мебели Мондо