МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Идеи за дизайн на перално помещение

18 Септември 2017

Всички бихме искали да имаме просторно и голямо перално помещение. Повечето жилища обаче разполагат с малко пространство и то трябва да бъде структурирано функционално. Това в никакъв случай обаче не означава, че не можем да внесем нашият отпечатък и там в обзавеждането и подредбата и в този интериорен дизайн.

 

В тази статия ще получите практични и функционални идеи за обзавеждане на така необходимото мокро помещение.

Това, че отделеното помещение за мокро е изключително малко не означава, че трябва да бъде тъмно, мрачно и да не вложим любов, когато го обзавеждаме. Неговият интериор трябва да бъде съобразен с останалата част от жилището, дизайна трябва да следва неговата линия.

В повечето домове има пералня и сушилня, препарати за миене и пране  и други. Необходими са ни няколко  лавици и шкафове по високите части на стените, за да приберем всичко необходимо. Пералнята и сушилнята могат да се позиционират една върху друга за по-функционално използване на пространството.

 

Вместо отваряеми вратички можем да монтираме релси, перденца, плъзгащи врати – така ще заемат много по-малко пространство и ще бъдат по – функционални. 

Кошовете за дрехи за мръсно пране могат да се монтират на плъзгачи под плота. Етажирането е задължително условие, ако искате всичко да изглежда подредено и максимално събрано. Използвайте ъглите от най-ниската до най-високата им част.

 

Настилки и цветове

 

Настилката в пералното помещение трябва да бъде водоустойчива, защото е възможно да има разливане на вода, влага. Подсигурете се и заложете на подова настилка с плочки, теракот, фаянс. Те се поддържат лесно и дори да има вода няма да се подуе.

Цветът на пода в пералното помещение трябва да е в синхрон с пода в целия дом. Изберете близък до основния цвят на пода в дома.

 

Организация на мебелите и декорация

 

В пералното помещение освен пералнята и сушилнята е добре да помислите за няколко шкафа, в които да съхранявате препарати и хигиенни материали. Ако нямате много място, то може да направите етажерки.

 

Нужен ви е и кош за дрехи за пране. Общо взето тук ще съхранявате много неща, които не бихте искали да са на показ в друго посещавано помещение или стая в дома.

 

Поддръжка на помещението

 

Всяка стая изисква често и редовно почистване и проветряване. Имайте предвид, че най - добрият вариант за пералното помещение е да има прозорец, който да отваряте ежедневно, за да избегнете появата на мухъл и плесен. Забърсвайте и поддържайте помещението ежедневно.


Важно е да бъде красиво и прилежно, а за това голямо значение оказват избора на цветове, осветлението, декора във вашето перално помещение.

 

Вижте какво сме ви подготвили като идеи за дизайн на перално помещение

 


перално помещение - идеи и дизайн

пералня и сушилня - къде да ги поставим в дома

мястото на пералнята и сушилнята в дома

Перално помещение - идеи за дизайн, как да ги разположим

Пералнята - мястото й вкъщи

Къде да поставим пералнята - идеи и съвети

Малко перално помещение - обзавеждане и дизайн

Къде да сложим пералнята вкъщи

Пералня и сушилня в малко перално помещение

Пералнята и нейното място в малкия апартамент

Идеи за перално помещение - модерен дизайн в сиво

Каква пералня да изберем и къде да я поставим

Перални и къде е тяхното място в апартамента

 

Още публикации
Защо да изберете мебели Мондо