МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

10 правила в обзавеждането на антре

07 Август 2017

Енергията и обстановката при влизане в дома са от голямо значение за нас и гостите ни. Антрето е първото място в дома, до което се докосваме, когато сме били цял ден навън. Вижте основните правила за обзавеждане на антре, за да изглежда то впечатляващо и уютно.

1.        Мазилка или тапети по стените
Ако обичате изчистените площи, заложете на свежа мазилка. В днешно време има много и разнообразни видове, които служат дори за топлоизолация. Тапетите също са отличен избор при обзавеждане на антре. Тяхната особеност е, че винаги внасят допълнителна доза уют. Фигурални, гланцирани или съвсем обикновени, можете да ги залепите, както на всички стени, така и само да акцентирате чрез тях. Водете се от материята им, цвета и от общата концепция за дизайн. На мода са тези от бамбук. Дървените или ламинирани облицовки са тенденция в съвременния дизайн на антре.


Мебели за антре, идеи и дизайн  

Идеи за обзавеждане на антре, мебели за коридора
2.        Мебелите
Когато става въпрос за мебели в антре, портмантото или шкафът за съхранение на обувки са първите неща, които препоръчваме да си подсигурите. Изберете по-традиционна или нестандартна визия според цялостния стил на жилището си.Когато влезем у дома и трябва да съблечем връхните си дрехи е добре да има къде да ги метнем. Aко разполагате с достатъчно място, добавете и пейка, столче или табуретка за повече удобство.

Мебели за коридора онлайн

Евтини мебели за коридора

Мебели за антре на ниски цени, идеи за дизайн

Антрета и идеи за дизайн на коридора
3.        Подова настилка
Обикновено, изборът на под в антрето на дома е гранитогрес, теракота или друга подобна настилка. Не е изключено, обаче, и все по-често сеползват ламинирани повърхности.


4.Осветление
Светлината във всяка част на жилището е фактор, който не бива да бъде пренебрегнат. Така стоят нещата и с избора на осветителни тела за антрето. Ако предположим, че нашият коридор няма излаз към прозорец или достъп на естествена светлина ще се наложи да подсигурим подходящо осветление, което да я замести.Много популярни са LED паната и луните за тази част на жилището. Модерно изглеждат таваните с вградени лунички под окачен таван.


5. Цветове
Когато говорим за цветове в интериорния дизайн, често сме споменавали значението на тоновете за общата визия. Белите, пастелни и други светли нюанси ви гарантират по-отворена визия на помещението. Изборът на силни цветове придава една категоричност и тежест в обстановката, но някои хора търсят точно това. Ярките нюанси в антрето носят настроение още при влизането у дома.


6. Декорация
Всяко помещение изглежда по-красиво, когато за него е избрана подходящата декорация. В едно антре акцентите могат да са многобройни дребни, ефектни елементи. Подходящо място да ги поставите са например вдлъбнати ниши на стената. В зависимост от стила на обзавеждането, декорацията би могла да бъде и светлинна, под формата на пана или светещи надписи по стената. Картини или изображения по стените са добро решение за антретата в модерните жилища.


7. Избор на естествени материали и материи
Все по-честа тенденция в интериорния дизайн е да се избират естествени материали и материи. Обзавеждането на антре не прави изключение. На мода винаги ще бъдат дървени настилки, памучни тапицерии на пейки, конопени или бамбукови постелки и килимчета, както и каменни облицовки. В този забързан и комерсиален свят, като че ли все по-често изпитваме нужда да се обърнем към природата.


8. Визуално разширяване на пространството с огледала
Най-сполучливият начин за отваряне на площта е поставянето на големи платформи с огледала. Ако облепите едната стена или поставите огледална повърхност на тавана със сигурност ще постигнете визуално разширяване на пространството. Бъдете внимателни с избора на позицията за огледалата. Перфектният избор е огледалото да е срещу празна стена, за да няма объркващи отражения срещу него.


9. Места за съхранение
Става въпрос за гардероби, шкафове и чекмеджета. Това е решение, което трябва да се съобрази с площта, формата и стила в помещението. Вградените ниши и гардероби в стената са отлично решение за малките площи. Ако нямате допълнително килер и дрешник, тук можете да съхранявате сезонните си връхни дрехи и обувки и това ще улесни значително избора ни за деня. Всяко кухо пространство в антрето би могло да се уползотвори, като се превърне в сектор с чекмеджета например.

 


10. Почистване
При обзавеждане на антрето  е препоръчително да се съобразите и с възможностите за почистване. Всяка домакиня има нужда да бъде улеснена в това отношение. Изберете например лесна за поддържане подова настилка.

 

 

 

 

 

Още публикации
Защо да изберете мебели Мондо