МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Как се почистват матраци?

17 Януари 2020

Инвестицията в най-добрият за вас матрак е от особено значение. Влагате средства в него, защото знаете, че вашата пълноценна почивка зависи от добрият сън. Какво обаче не се сещаме да попитаме, когато избираме матрак за спалня ? Защо този въпрос ни убягва, а моментът в който се сблъскаме с проблема, ни се струва мисия невъзможна.
матраци - как да ги поддържаме вкъщи
Почистването на матрака.
всички ние се сблъскваме с този проблем и възможностите за неговото разрешаване. Хората с малки деца например често попадат в ситуация, в която детето се изпуска на матрака неволно или ако сме от тези, които обичат да похапват на леглото е много вероятно да го изцапаме. Без значение от причината, задачата по почистването е налице и рано или късно тя става основна в домакинските ни задължения.
почистване на матраци

Какво да направим след покупката на матрак?

Първо и най-важно нещо е да помислим как да избегнем неговото замърсяване. Все пак него не можем да го пуснем просто така в пералнята, затова ще помислим как да го предпазим. Това, което ви предлагаме е да помислите за покупка на допълнителен калъф за него. Освен това, той ще предпазва от натрупване на прах по него.
Ако разлеете течност обаче, той няма да го предпази. Помислете за непромокаем протектор, който ще попие течността и лесно след това можете да го изперете в пералнята.
matraci - ceni i modeli matraci

Методи за почистване на матрак.

Редовно минавайте матрака с прахосмукачка, дори той да не изглежда мръсен. Така ще оберете праха и ще намалите вероятността от поява на акари*. Използвайте накрайник за килими и наблегнете на този метод веднъж на всеки три месеца.

*акар - ‎Домашният акар е малко паякообразно животно, представител на разред Акари, което живее в т.нар. домашен прах в човешките жилища. Счита се за един от най-честите ‎причинители на астма по целия свят.

Ако разлеете течност върху матрака, внимавайте с какви препарати ще го третирате за премахване на петна. Материите са деликатни и не се препоръчва ползването на химични течности. По скоро подсушете и изчакайте да изсъхне напълно.
почистване на матрак в домашни условия

Ако не можете да приемете факта, че ще има петно на матрака ви, вземете кърпа и със студена вода опитайте да почистите новопоявилото се петно. Позволете си да ползвате и малко сапун, за по- добър резултат.

След почистване на петното оставете матрака да изсъхне напълно. Без чаршафи или каквото и да е покривало. Трябва да изсъхне на въздух, за да не мухляса. Никой не иска в момента на лягане вечер да усеща миризма на мухъл или нещо друго докато заспива. Особено хората с алергии са изключително чувствителни към подобен вид миризми.

Полезен съвет: Ако ползвате двулицев матрак, не забравяйте да го обръщате 3-4 пъти в годината , за да го освежавате и да не се износва бързо.

Правилото е: На всеки 6 месеца да се сменя зимна и лятна страна на матрака, а на всеки 3 месеца да се завърти на 180 градуса.

Най- трудни и особени за почистване са петната от кръв

Ако и на вас ви се случи да се изправите пред подобен казус, то ето и рецептата. Кръчва е протеин и тя трябва да бъде почистена с такъв. НЕ ПОЛЗВАЙТЕ топла вода. Трябва ви нещо, което да разреди кръвта.

На първо време трябва да знаете, че можете да я почистите, ако тя не е засъхнала. Смесете една част сода бикарбонат и две части хладка вода до образуването на хомогенна смес. С влажна кърпа нанесете пастата върху петното обилно. Оставете на подейства 30 минути и почистете с влажна кърпа.

Почистване на петна от пот
Как да почистим матракът в спалнята

Съвети при почистване на матраци

Хората, които отделят твърде много пот, докато спят, оставят петна от нея както по матрака, така и по възглавницата. Как да почистим тези най-често срещани петна?


●        Използвайте следната смес:
●        3 лъжици сода бикарбонат
●        1 капка веро или течен сапун
●        220гр. водороден пероксид се смесват в бутилка тип спрей

Напръскайте петното леко и оставете сместа да попие за не повече от 5-10 минути. Почистете със суха кърпа и резултатът ще е перфектен.

Препарати за почистване на матрак

На пазара има страшно много препарати под формата на спрейове, които може да ползвате и за освежаване на мястото си за спане.  Добрата хигиена и освежаването на матрака за спалня ще ви позволи да го ползвате дълги години. Инвестирайте смело, защото това е една от най-важните покупки, които ще направите в дома си.

Сладки сънища от екипът на Мебели Мондо. И не забравяйте, че именно тук, при нас можете да закупите своят качествен матрак с доставка в цялата страна.
Матраци - еднолицеви и двулицеви, как да ги почистим правилно

Почистване на матраци от петна

 

Още публикации
Защо да изберете мебели Мондо