МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

С какво да почистим дивана?

10 Май 2021

Правилната поддържка и почистването на дивана в хола трябва да бъде съобразена с материята, от която е направен и материалите, които са ползвани за производството му.  Той е притегателен център за цялото семейство във всеки дом. На дивана трябва да се чувстваме удобно и комфортно докато стоим, излежаваме се или го ползваме за сън.

 

Важно е да поддържаме и почистваме дивана редовно, защото е една от най-ползваните мебели в хола. Ако имате и домашни любимци почистването трябва да бъде на още по-чести интервали от обикновено.


Ако не говорим за дълбоки замърсявания, поддържката на меката мебел в дома не е никак трудна.
Вижте нашите съвети за това как правилно да поддържате вашият холов ъгъл у дома.

 


ОБЕЗПРАШАВАНЕ С ПРАХОСМУКАЧКА

 

с какво да почистим дивана
Почистването на холовите дивани с прахосмукачка не би трябвало да ви представлява трудност и може да го правите редовно. Не е необходимо прахосмукачката ви да има опция за перящ накрайник. Достатъчно е редовно да почиствате праха от дамаската и натрупалите се косми по нея. Използвайте най – високата степен на прахосмукачката за почистване на дивана и задължително минете местата под възглавниците, ще се изненадате колко трохи и боклучета могат да се съберат.


ДИВАНИ СЪС СВАЛЯЩИ КАЛЪФИ


Най – удобната функция за всяка домакиня е опцията диванът й да бъде със свалящи се калъфи. Така лесно и бързо можете да ги перете в пералня на кратка програма. Ако не сте сигурни каква програма да изберете за пране на калъфите, то ние ви съветваме да бъде кратка до около 40 – 50 градуса. Не сушете материите в сушилня, за да не повредите калъфите. Оставете ги да изсъхнат на проветриво място без пряка слънчева светлина, за да не повредите цветовете.


ПОЧИСТВАНЕ НА ДЪРВО И МЕТАЛ ПО ДИВАНА

kak-da-pochistim-divana-ot-petna
Тук няма възможност да сгрешите при почистването им. Може да ползвате навлажнена кърпа и препарат за съдове. Ако добавите и няколко капки лимонов сок ще отстраните евентуални мазнини по тези повърхности.


Дървените повърхности и елементи можете да почистите и със специален препарат за дърво и суха кърпа. По този начин ще почистите и полирате дървото. Ако елементите са метални и искате да ги полирате, то ползвайте паста от магазин за домашни принадлежности.


ПРЕМАХВАНЕ НА ПЕТНА ПО ДИВАНА

 

как да премахнем петна по дивана
Почистване на петна от дивана трябва да бъде съобразено най – вече с материята на дамаската му. Може да ползвате готови препарати за премахване на петна от магазинната мрежа или да заложите на домашни средства за отстраняването им. Петната по дивана биха стреснали всяка домакиня, но тяхното почистване и премахване не е никак трудно. Важно е да се третират правилно и по възможност веднага след образуването им.


Това, за което трябва да внимавате е избелване на цвета след третиране с препарат и повреда на материята.

Някои доказани и изпитани начини за премахване на петна по дивана са:

 

  •   Ако вашата мека мебел е изработена от дамаска текстил:  Смесете ¼ чаша оцет с ¾ чаши топла вода и лъжица препарат за съдове. Изсипете сместа в бутилка с пулверизатор и напръскайте петното. Разтъркайте участъка с мек парцал, докато петното изчезне. Използвайте мокра кърпа за премахване на сапуна и суха за подсушаване.

 

  • При кожен диван:  Смесете 50 мл зехтин с ¼ чаша оцет. Изсипете сместа в бутилка с пулверизатор и опръскайте цялата повърхност. Третирайте с мека суха кърпа. Така едновременно ще почистите и полирате кожената дамаска. 

 

  •  
  •  

kak da pochistim divan ot petna

 

  • Синтетични материи на дамаската на дивана: Смесете ½ чаша оцет с една чаша топла вода и половин супена лъжица течен препарат за съдове. Изсипете в бутилка с пулверизатор и напръскайте петната директно. Търкайте сместа с мека кърпа, докато петната се разтворят и изчезнат.

 


ПОЧИСТВАНЕ НА ДИВАНА С ПАРОЧИСТАЧКА


Принципа на почистването с парочистачка е на база изкарване на гореща пара под високо налягане. Това е начин да се преборим с праха, петната и различните микроорганизми по замърсената повърхност на дивана. Това е чудесен вариант за почистване, тъй като не се използват силни препарати, които могат да повредят материите, а резултатите са страхотни. Освен всичко остава и приятен аромат след почистване.

с какво да почистим дивана  

 

Още публикации
Защо да изберете мебели Мондо