МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Как да изберем АСПИРАТОР за кухнята

17 Януари 2022

Изборът на аспиратор е отговорен и много важен, а малко от хората са запознати с основните функции, на които трябва да обърнат внимание. Всяка една домакиня не би искала докато приготвя храна да се разнасят миризмите в целият апартамент на вкусните гозби. Затова е много важно да изберете най – подходящият аспиратор според нуждите си. Ако ви предстои да направите покупка на аспиратор, то обърнете внимание на съветите, които ще ви дадем в тази статия и не забравяйте, че

Качествени АСПИРАТОРИ можете да поръчате във всички мебелни магазини МОНДО и онлайн в нашия сайт.


Модерен-аспиратор-черен-цвят

 

ЗАЩО Е НЕОБХОДИМ АСПИРАТОРЪТ

Първо, аспираторът ще предпази кухнята ви от образуване на мухъл, влага и неприятна миризма.  Всички изпарения и миризми докато готвите биха ви създали ежедневни проблеми и биха замърсявали въздуха, който дишате. Всички мебели и текстил попиват миризмите, които се отделят от готвенето и при наслояване трудно бихте ги отстранили. Образуването на влага след време води до появата на мухъл. Всичко това бихте избегнали, ако ползвате правилния аспиратор при всяко готвене.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С МИРИЗМИТЕ


За да изберете подходящият аспиратор е нужно да познавате няколко основни параметри на посочените електроуреди. На пазара има голямо разнообразие на модели и вие трябва да знаете добре какво точно търсите. Основно изборът ви трябва да бъде съобразен спрямо характеристиките на помещението.


Основните неща, с които първо трябва да  сте наясно са:


-        Аспиратор за вграждане в кухненски шкаф  ли ще искате или свободно стоящ модел
Най – предпочитани от потребителите са аспираторите за вграждане в кухненски шкафове. При тези модели не се обръща голямо внимание на дизайна на електроуреда, а се съсредоточавате върху характеристиките му. Той може да бъде телескопичен модел (който при издърпване се стартира работата на аспиратора) и интегриран модел (който е изцяло вграден в кухненският шкаф).


Декоративните модели аспиратори внасят допълнителен акцент на кухненският интериор. Обърнете внимание на дизайна и го комбинирайте с останалите електроуреди и стил на кухнята.

 

Aspirator-za-vgrajdane

Aspiratori-2022

Moderni-aspiratori-za-kuhnq


-        Система за отвеждане или за рециркулация на въздуха


Има два основни метода - отвеждане на миризмите извън помещението или абсорбиране. Повечето модели на пазара работят и по двата начина. Ако изберете метода за отвеждане на миризмите, то нямате нужда от допълнителни елементи като филтри. Този метод е и по ефективен, защото изцяло издърпва неприятните изпарения и миризми. За целта на този метод е нужно наличието на комин. Ако в сградата няма наличен комин, то вие трябва да се спрете на метода абсорбиране.


-        Необходимия капацитет

Капацитетът на аспиратора трябва да бъде съобразен с размера на стаята, в която се намира. Ако готвите редовно, но без интензивно отделяне на миризми, изберете абсорбатор с нисък капацитет. Точната цифра ще получите, като умножите кубатурата на кухнята си по 6.


Ако готвите интензивно, предимно с пържени ястия, скара и прочие в менюто, значи имате нужда от аспиратор с двойно по-голям капацитет – умножете кубатурата на кухнята си по 12.


Например за помещение от 20 м2 с височина 2,5 м е нужен абсорбатор с капацитет от 300 м3/h при ниска натовареност и 600 м3/h – при висока. В първия случай за 1 час Вашият абсорбатор трябва да обмени въздуха 6 пъти, а във втория – съответно 12, за да го запази свеж.


И още една тънкост – капацитетът се замерва в края на тръбния път, при стандартна дължина на въздуховода от 1,5 м и една чупка под прав ъгъл. Ако Вашата система е различна, вземете това предвид при калкулациите.

Капацитетът на аспириране се измерва в м3/h и е основният показател за ефективността на работа. Не го бъркайте с мощността. Тя се отчита във W/h и сочи енергийния клас на уреда (консумацията на ел. енергия). Всъщност високо ниво на ефективност може да се постигне и от уреди с доста нисък енергиен клас.

-        Екстрите за допълнително удобство.

Air Refresh – задаване на автоматично включване за кратък период,
Boost – работа на по-висока от стандартната максимална степен за кратко време,
Таймер – отложено автоматично изключване след определено време,
Индикатор за замърсеност на филтрите – за да сте винаги информирани, когато дойде време да ги почистите, и други.

Ние с радост ще ви помогнем да изберем заедно абсорбаторът за вашата кухня. Ако имате въпроси и нужда от съдействие, нашите консултанти ще ви насочат към правилен избор на електроуреди.

Saveti-za-izbor-na-aspirator

Kuhnenski-aspiratori

Moderen-absorbator-za-kuhnq

Bql-cvqt-absorbator

Kak-da-izberem-aspirator-za-kuhnq

Още публикации
Защо да изберете мебели Мондо