МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Ъглов диван - правилният избор за всяка малка всекидневна

04 Май 2022

 


Ъглов диван за хол


ЗАЩО ЪГЛОВ ДИВАН ?


Не малка част от потребителите си задават въпроса дали да изберат ъглов диван за хола, холова гарнитура, диван тройка и фотьойл или подобна такава комбинация. Те често се колебаят в избора си, но не винаги се замислят над предимствата на единия пред другия вариант.


Когато избирате мека мебел трябва да обърнете внимание на няколко основни параметри, с които да се съобразите. 

 

  • Размер на стаята


Дизайнерите са категорични „ъглов диван правилният избор за всяка малка всекидневна“.  Тенденцията в жилищното строителство е все по-малки стаи, което води до по-функционални мебели. Ъгловите дивани са правилният избор за малка всекидневна. Те заемат значително много по-малко място в стаята, отколкото единичните модули на мека мебел.
Обърнете внимание на функциите, които могат да бъдат включени към дивана – ракла за съхранение и функция сън. Ако избраният модел ъглов диван няма подобни функции, то може да попитате дали има опция да бъдат включени.
Ъгловия диван е оптималния избор за малка всекидневна.

  • По – удобен за почивка


Безспорно ъгловия диван ви дава повече възможност и място за почивка. Можете да ползвате лежанката за кратка дрямка или да полежите удобно. Така не сте ограничени по дължина. При избора на ъглов диван можете да закупите и подходяща табуретка за него, която да ползвате освен като седящо място, но и за повдигане на краката.

Диваните в хола могат да бъдат поставени както до стената, така и в центъра на стаята.

Модерни ъглови дивани нова колекция


КАК ДА СЪОБРАЗИТЕ ДИЗАЙНА НА ДИВАНА С ИНТЕРИОРА НА ДНЕВНАТА?


Как да изберем подходящият стил на дизайн на диван зависи от линията на интериора, която е в дневната стая. Нужно е да направите избор в кой стил ще бъде цялостното обзавеждане в стаята, защото в центъра на всичко ще стои диванът. Можете да изберете и да се придържате към модерният дизайн, класически стил, бохо и винтидж акценти или семпло индустриално или скандинавско излъчване.


Трябва да обърнете внимание и на акцентите както на мебелите, така и декорациите. Те допълват основната идея в обзавеждането, което сте избрали да следвате.
Нужно е да изберете освен модела като форма и дизайн, но и цветовете и десените, които също трябва да отговарят на цялостния стил в стаята.

 

Сив диван нова колекция


При избора на ъглов диван той може да бъде и акцент, да бъде поръчан в цвят, който да контрастира на интериора. Обзавеждането и интериора на хола може да бъде  истински шедьoвър с правилните елементи, декори и цветове.
Нашите дивани са удобни, функционални и могат да бъдат поръчани в цветове, подходящи за вашият интериор. Разгледайте моделите ни мека мебел онлайн на сайта и във всички мебелни магазини МОНДО.

Ъглови дивани на ниски цени мебели Мондо


ЗАЩО ЦВЕТА НА ДИВАНА Е ВАЖЕН?


Изборът на цвят на мека мебел е много важен за цялостната визия на стаята. С помощта на нашите консултанти можете да изберете най – доброто предложение и решение за вашият интериор в хола.
Изборът на цвят на диван е изключително важен, защото именно той е основата и центъра на обзавеждането в хола. С помощта на него интериора може да се превърне в нещо удивително.


Комбинирайте цвета на дивана с мебелите или текстила в стаята. Може да бъде и акцент на стаята, като изберете контрастен цвят. Важно е да имате идея и да я следвате.
Можете да комбинирате меката мебел с нюансите на трапезните столове. Ние ви съветваме да се движите в една гама с цвета на стените, но с различна тоналност на нюансите. Нека цвета на дивана е контрастен на подовата настилка. Комбинирайте акцентите на меката мебел с нюансите на мебелите.


Ако сте се спрели на някой модел от нашите ъглови дивани имайте предвид, че можем да променим цветовете и да ги изработим подходящи за вашият интериор.

Ъглов диван Калабрия, Принцес, Калифорния


КАК ПРАВИЛНО ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ЪГЛОВИЯ ДИВАН ?


За дълъг живот на вашия диван трябва да имате правилна поддръжка. При избора на диван за хол най – доброто решение е да се спрете на модел със свалящи се калъфи на седалищната и облегалната част. Така вие ще можете да ги перете в пералня на кратка програма и да ги почиствате по – лесно. Не използвайте агресивни препарати върху дамаската, за да не яппоовредите.


Почиствайте с влажна кърпа, ако забележите, че диванът е зацапан. Редовно проверявайте под възглавниците за мръсотия и я отстранете.

Още публикации
Защо да изберете мебели Мондо