МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Как да изберем правилно подходящият диван - съвети и предложения за удобни дивани

06 Юли 2022

Най - важното за диваните ще се опитаме да ви поднесем в тази блог статия.

 

Защо е важно да имате диван ?


Всички ние имаме забързано ежедневие и пълноценната почивка у дома за нас е жизненоважна. Дивана е мястото вкъщи, на което ние можем да релаксираме качествено в края на всеки работен ден.


Изборът на качествена мека мебел е определящ за качеството и на нашата почивка. Затова е необходимо да направим подходящ избор на диван, защото голяма част от време си у дома прекарваме на него.


Той е мястото, на което се събираме със семейството, мястото на което можем да вземем кратка дрямка или да ползваме вечер за спане при нужда. Той е мястото, на което ще посрещнем нашите гости у дома.

 

От гледна точка на всички тези потребности стигаме до извода защо дивана е една от най – нужните ни мебели и защо имаме такава потребност от него.

Как-да-изберем-диван-за-хола


Предимства и недостатъци на диваните


Има определени неща, които трябва да имате предвид и с които да се съобразите при избора на диван. От гледна точка на мекотата на дивана, трябва да знаете, че има дивани, които са с по-плътен дунапрен и са по – твърди като усещане при сядане. Ние лично препоръчваме по-меките дивани, ако няма да го ползвате за ежедневно спане.


При избора на диван, ако нямате възможност да седнете на него попитайте консултантите с каква степен на твърдост е дунапрена.


Ако ползвате дивана в хола като място за хранене, то имайте предвид да се насочите към модел с по-голяма плътност на дунапрена, такъв който ще е по-твърд при сядане.


В днешно време по-голямата част от апартаментите са с малка площ и трябва да насочим избора си в обзавеждането към все по-функционални мебели. Затова и мястото около дивана може да бъде пригодено и за хранене.

При избора си на мека мебел, от гледна точка на собственик на малко жилище, трябва да заложите на диван с функционалности – ракла, функция сън, табуретки и други. На първо място е практичността и нуждата да имате всичко необходимо, без да се затрупвате с мебели. Тоест обзавеждането трябва да бъде функционално.

 

holna-garnitura-na-niska-cena


Изборът на мека мебел като варианти е много голям и зависи единствено от мястото, на което ще я поставяте.

 

Може да се спрете на:


Основни принципи при избор на диван са удобството, качеството на изработка, моделът и визията му, както и функционалности.


Какво да съобразим при избора на диван ?

 

Kakuv-divan-da-izberem


При избора на меката мебел вкъщи е важно да съобразим редица неща, за да направим най – добрият избор на диван при покупка.

 


Обем на помещението

 

Размерите на дивана трябва да отговарят на мястото, с което разполагаме. Нужно ни е да бъде като по мярка. Не забравяйте, че пред дивана ще поставите холна масичка и трябва да ви остане свободно пространство да се движите спокойно около него и нея. Телевизора също трябва да е съобразен на достатъчна дистанция.


Съобразете точно размерите и обърнете внимание има ли прозорци или врати, на които достъпът до тях трябва да е свободен. Използвайте мястото, с което разполагате по най – добрия и оптимален начин.

 

 

Модел на дивана

 


Дали ще предпочетете ъглов диван, канапе или холна гарнитура зависи единствено от мястото, с което разполагате. На малко пространство е най – добре да сложите ъглов диван, ако семейството ви е от повече членове. 

Канапетата също са подходящи за ограничени пространства. Към него може да добавите един или два фотьойла тип кресла за допълнителни места за сядане или табуретки.


Ако имате просторна дневна стая то спокойно може да насочите избора си на дивани към тип холна гарнитура. Тя бива няколко варианта – два дивана тройка с два фотьойла, диван тройка, двойка и фотьойл, диван тройка с два фотьойла и прочие.

 

Холна-гарнитура-на-ниска-цена


Тези модели са доста обемисти и са идеални за запълване на пространство в по-големи помещения. Чудесен избор на диван, който ще ви осигури много седящи места у дома и спокойно може да каните гости и приятели.

 

Дамаска, покривало, тапицерия

 

 

Ъглови-дивани-Идеа

 

Дамаската на дивана е от ключово значение при избора на мека мебел. Тя трябва да бъде плътна и здрава, за да избегнете бързо износване и претапициране. Освен това е добре да е от незапарваща материя, такава, която диша. Няма да ви е особено приятно почивайки си да не се чувствате комфортно.


Тапицерията на дивана е добре да може да се сваля и да се пере на кратка програмата в пералнята. Тази опция обаче я има на диваните от по-висок ценови клас. Затова, ако си купувате мека мебел и калъфите на седалката и облегалката не се свалят, то заложете на дамаска, която се почиства лесно и бързо.


Много домакинства ползват покривала за дивана, които се поставят лесно и бързо, както се и почистват и перат. Съвсем спокойно може да вземете такова и да си го ползвате у дома.


По информация на последни публикации от семейства с малки деца, е че тези покривала вършат чудеса.

Холов-ъгъл-дивани-Дукат

 

 

Функционалности

 

 

Диваните могат да бъдат поръчани с различни видове функционалности. Дали ще изберете някоя от тях зависи от вашите потребности и нужди.

 

Функцията сън е една от тези функционални опции, за които вие сами трябва да решите дали имате нужда от нея. Обикновено диваните без функция сън са много по-удобни и меки, от тези с функция.


Механизъм за повдигане на лежанката и ползване на мястото под нея като ракла и място за съхранение. Всички ние имаме нужда от такова допълнително местенце у дома, за да си приберем вещите. Да, обаче ние ви препоръчваме там да сложите неща, които ползвате често и които да са ви под ръка.

 

Удобен-диван-Зара

Холна-гарнитура-Зара

 

 

Релакс функционалности

 

Това са опции за повдигане на краката на седящия, опция за издърпване на облегалката назад, функция люлка. Релакс функциите се изработват на специални модели мека мебел.

Както казахме основни принципи при избора на диван са вашите потребности за него – удобство, функционалности и други. Ние се гордеем с голямото разнообразие на качествени дивани, които предлагаме и които може да видите в онлайн магазина ни и във всички мебелни магазини Мондо.

Още публикации
Защо да изберете мебели Мондо