МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Съвети за избор на маса

07 Ноември 2022

В нашият онлайн магазин за мебели Мондо ще видите голямо разнообразие на модели трапезни маси и столове . Различни като модели, дизайн, материали и акценти трапезни маси в голямо разнообразие от цветове.

Как обаче да намерите подходящата трапезна маса и на какво да обърнете внимание преди покупката й. Нашите съвети за избор на трапезна маса могат да ви бъдат наистина полезни.

 


Защо не трябва да пренебрегваме избора на трапезна маса ?



Събиране на семейството става основно на масата за хранене. Споделянето на храната е важен и топъл момент за всеки дом. Изборът на масата е важен, за да се чувствате удобно и комфортно у дома с най – близките си хора.

Маса 3 в 1


Видове трапезни маси


Изборът на подходяща форма на трапезната маса е изключително важен. Трябва да съобразите главно с размера на стаята и броя на членовете на семейството.


Правоъгълна форма на масата за хранене


Тя е подходяща за семейства с деца или такива, чиято численост е по-голяма. Ако често посрещате гости е важно да имате място на трапезата за тях. При избора на правоъгълна маса е нужно да имате достатъчно място за свободно движение около нея.

Дървена маса за хранене на ниска цена


Квадратна маса

 

Малка дървена маса


Ако стаята ви е ограничена на площ имате нужда от малка и компактна маса и подходящия вариант за вас е квадратна маса. Максималната й численост на седящи места е до 4 човека. Имахте предвид обаче, че тези маси могат да бъдат с функция за разпъване и при нужда да я ползвате.


Кръгла маса за хранене


Кръглата маса е най – функционална, защото освен че не заема много от площта на стаята е и за повече седящи места. Кръглата маса може да бъде разтегателна.


Практични съвети за избор на подходяща трапезна маса


Цветът на подходящата маса за хранене


За да бъде обзаведен домът в синхрон е нужно да съобразим цветовете на всички мебели и интериора като цяло да отговаря на една основна линия. Цветът е важен при изборът на масата на хранене, за да изглежда интериора завършен.

Комбинирайте цветът на масата с този на кухнята. Те трябва да са в една гама. Обърнете внимание и на другите детайли както по избраната маса за хранене, така и в жилището. Краката на трапезната маса трябва да бъдат подбрани внимателно с мебелите и акцентите в кухнята, както и в останалата част от дома.


Размери на трапезната маса за хранене


Как да изберем подходящи размери на трапезната маса? Много лесно – съобразете се с размерите на стаята. Запомнете, че ви е нужно пространство. Трябва да си оставите достатъчно място между масата и стените. Ако имате достатъчно свободна площ, може да я поставите в центъра на стаята.


Обърнете внимание на подходящите за вас форми и размери на масата. Ако е нужно потърсете помощта на консултанта в магазина, за да ви даде съвет. Важно е да откриете маса за хранене точно за вашите размери в кухнята.

Евтина дървена трапезна маса


Материали за изработка на трапезна маса


Важно при избор на маса е материалът, от който е направена. Съобразете избора си на трапезна маса с дизайна на кухнята. Ако тя е с модерна визия и масата трябва да бъде такава, ако е с винтидж елементи, то и краката на масата за хранене трябва да бъдат такива.

 

Ако вашата кухня е модерна, можете да изберете и стъклена маса, метални акценти, принт плот на масата и други.


Заключение


Да обобщим най – важното от съветите за избор на трапезна маса. Избор на точна маса за семейство с повече членове е правоъгълната маса или кръглата. Обърнете внимание за функции и размери на масата – те трябва да отговарят на вашите нужни и големи на стаята.

Размера на масата е най – важната част, която трябва да съобразите преди покупката й.

За избора на трапезна маса може и е желателно да се посъветвате с консултантите ни във всички мебелни магазини МОНДО или онлайн в сайта. В нашият сайт може да видите голямо разнообразие на трапезни маси.

Качеството на трапезната маса, което сте избрали е гарантирано от нас.

Още публикации
Защо да изберете мебели Мондо