МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТЛЕНИЕ
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Скандинавски мъх - декорация за стена

03 Май 2020

 

Декорирането на стените в дома не е никак лесна задача. Как да напрвим така, че интериорът вкъщи да бъде модерен, уютен и красив. Какво друго освен картини и рамки можем да закачим на една стена и в какви цветове да бъде?
Днес нашата тема е посветена на декорирането на стената със скандинавски мъх. Някои може да са чували за него, а други за пръв път да го виждат.


Какво е скандинавски мъх?


Основното свойство на мъха е това, че стабилизира нивата на влажност на въздуха в стаята, в която се намира. При относителна влажност на въздуха под 40%, той отдава влага, а при стойности над 60%, абсорбира ненужната влага. По този начин, подобрява средата за живот в помещенията, ограничава появата на плесен и разпространението на вредни микроорганизми.
При нужда от звукова изолация, спокойно може да заложите на пана или картини, които да бъдат в по-големи размери или дори да покриете цяла стена у дома. Те имат силни изолационни и акустични качества, които са още една причина да са толкова популярни и да се използват успешно в интериорните решения. Растителността естествено блокира високочестотните звуци, докато поддържащата структура на всяка картина с мъх намалява нискочестотните шумове.


А какъв е натуралният цвят на скандинавския мъх?


Вероятно сте виждали картини от скандинавски мъх в различни цветове, най-вече различни нюанси на зелен? Това е така, защото при обработката му е възможно да бъде оцветен с помощта на органични багри. Но всъщност, в природата този вид растителност е с кремаво-бял цветови оттенък. При обработката, той се стабилизира с различни соли, което също така го прави устойчив на огън, повишава трайността и не изисква поддръжка. В процеса на обработка не се прилагат никакви вредни суровини и крайният продукт е напълно естествен и безвреден.

Залагайки на декорация с мъх, вие със сигурност ще постигнете онова прекрасно чувство, когато сте сред природата. Той ще ви действа подсъзнателно и ще ви зарежда с положителна енергия и настроение. Комбинацията на символиката на мъха като безвремие на природата с модерният дизайн са удивителни. Връзката човек – природа е точно това, от което според нас има нужда всеки един дом.

Поддръжка


Избирайки пано със скандинавски мъх в интериора си, няма нужда да се притеснявате за поддръжката му. Не е необходимо да се полива или пръска с вода.


 

Още публикации