МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Къде да сложим леглото?

16 Февруари 2022

Правилното разпределение на мебелите в дома е цяла наука, не подценявайте подредбата на отделните мебели във всяка една стая. Необходима ви е функционалност и свободно пространство за движение около тях.
Спалнята е мястото у дома, което трябва да носи спокойствие, мир и комфорт.

 

Spalen-komplekt-Veletri-mebeli-Mondo


Как да намерите подходящото място на леглото в стаята? Вижте нашите основни насоки за разположение на леглото.
Имайте предвид, че най-важното нещо, което трябва да съобразите, когато поставяте леглото в спалнята е това да може свободно да се преминава от двете му страни. Наличието на свободно пространство около леглото в спалнята придава чувство за спокойствие и удобство. Не нарушавайте баланса на усещанията си и предвидете правилното разположение на всяка една мебел.

Spalen-komplekt-razpolovenie-mebeli

 


КРАКАТА ДА НЕ СОЧАТ КЪМ ВРАТАТА НА СПАЛНЯТА


Съществува още едно правило в интериорния дизайн, според което леглото не трябва да бъде поставено така, че малката табла /тоест мястото, на което краката в легнало положение/ да сочи към вратата на спалнята. Това правило идва от подредбата на мебелите по фън шуй и ако вие сте привърженици, то по-скоро трябва да се съобразите.

Razpolojenie-na-spalnqta


КЪДЕ ДА СЛОЖИМ ЛЕГЛОТО


Приема се, че мястото с най-спокойна енергия в стаята е по диагонал на входната врата на стаята. Освен това е добре над таблата на главата да няма прозорец, а да бъде масивна стена. По възможност поставете леглото в центъра на стената. Спалните помещения не разполагат обикновено с голяма квадратура и често е истинско предизвикателство да подредим вътре мебелите.

Ако спалнята е квадратна разположението на леглото трябва да бъде в центъра на стената, така че и от двете страни да има достъп до преминаване. Ако спалнята е правоъгълна форма, то може да я разделите на зони – място на леглото в спалнята и зона за тоалетка, скрин, мека мебел или друго. Ако към спалнята имате баня, не забравяйте да позиционирате леглото далеч от тръбите, за да не се събуждате през нощта от неприятни шумове.

Kude-da-slojim-legloto-v-spalnqta


РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ЛЕГЛОТО С ВИДИМОСТ КЪМ ВРАТАТА НА СПАЛНЯТА


Най – доброто разположение на спалното легло е в легнало положение човек да вижда врата на стаята. Чувството за сигурност в дома е изключително важно на подсъзнателно ниво и когато имаме лесен достъп за видимост към врата ни кара да се чувстваме добре и комфортно. Естествено ако погледнем отвън към спалнята, то най – добрият вариант е да не се вижда изцяло леглото, по разбираеми причини. И така, нашият съвет е, ако имате възможност разположението на леглото в спалнята да бъде с добра видимост към вратата и прозорците, но далеч от тях. Този съвет ще ви даде повече комфорт и сигурност в спалнята.

Kude-da-slojim-legloto

 


КЪДЕ ДА СЛОЖИМ ЛЕГЛОТО – ФЪН ШУЙ СЪВЕТИ


Правилата на Фън Шуй казват, че леглото трябва да бъде поставено в положение, от което може да видиш кой влиза в стаята /това вече трябва да си го запомнил/. Истината е, че спалнята не е най-добрата стая, в която да рискуваш да бъдеш изненадан. За да избегнеш поставянето на леглото директно срещу вратата, внимателно анализирай пространството, за да видиш дали можеш да го поставиш диагонално от вратата, но не под греда или близо до прозорец. Последното може да генерира усещане за несигурност, а светлинните лъчи имат ефект на “рязане” в подсъзнанието. Освен това, ако поставиш леглото на същата стена като вратата, не забравяй да поставиш нощно шкафче или мебел между тях.

Kude-da-postavim-spalnoto-leglo

Razpolojenie-na-spalnoto-leglo

Kak-da-podredim-mebelite-v-spalnqta


…ОЩЕ СЪВЕТИ КЪДЕ ДА СЛОЖИМ ЛЕГЛОТО В СПАЛНЯТА



Смата се, че най-добрата позиция за сън е с глава към изток или юг, докато научните проучвания предполагат, че хората, които спят в посока север-юг, се радват на повече сън, отколкото тези които спят в посока изток-запад.
Според Фън Шуй най-добрите варианти са според особеностите на човека (те се изчисляват според годината на раждане). Както виждаш, принципите на Фън Шуй, които представихме, са нищо повече от група прости правила за спалнята, които създават приветливо пространство, където да релаксираш по желания от теб начин. Не е необходимо да се следват точно, а да се подхожда творчески, за да може правилно да оцениш ефектите на собствения си избор.


МЯСТОТО ПОД ЛЕГЛОТО


Имате две опции при избор на легло за спалнята. То или трябва да бъде функционално за вас като дизайнът е направен до земята и има опция за повдигане на матрака. В пространството под леглото можете да съхранявате различни нужни за вас вещи. Или да изберете модел с модерен дизайн на крачета, което пък ви дава възможност да почиствате под леглото. Освен това въздухът циркулира лесно и не се натрупват различни видове акари и мръсотия. Вие трябва да прецените на кой от двата варианта ще се спрете.

 

Leglo-s-rakla

Leglo-Imola-na-kracheta

В крайна сметка съобразявайки се с тези изисквания накрая ще ви останат една или две възможности за поставяне на леглото в стаята. И след като вече сте решили къде ще бъде то, имайте предвид и факта, че трябва да заложите на качеството на мебелите. Тогава вече ще получите пълно усещане за комфорт и удобство.

 

Pozicii-na-spalnqta-v-staqta

Още публикации
Защо да изберете мебели Мондо