МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

LED луна

Цена:
26.000лв.
-
38.000лв.
5 продукта в LED лунички
Сортирай по:

Покажи:

Луна GM4115 BK MINI ROUND, AZZARDO
Луна GM4115 BK MINI ROUND, AZZARDO
Цена: 3799лв.
Луна GM4115 BK MINI ROUND, AZZARDO
Луна GM4115 BK MINI ROUND, AZZARDO
Цена: 3799лв.
Доставка: 20-30 дни
Луна GM4115 WH MINI ROUND, AZZARDO
Луна GM4115 WH MINI ROUND, AZZARDO
Цена: 3799лв.
Луна GM4115 WH MINI ROUND, AZZARDO
Луна GM4115 WH MINI ROUND, AZZARDO
Луна GM4115 WH MINI ROUND, AZZARDO
Цена: 3799лв.
Доставка: 20-30 дни
Луна GM2115 WH/BK MINORKA, AZZARDO
Луна GM2115 WH/BK MINORKA, AZZARDO
Цена: 3200лв.
Луна GM2115 WH/BK MINORKA, AZZARDO
Луна GM2115 WH/BK MINORKA, AZZARDO
Цена: 3200лв.
Доставка: 20-30 дни
Луна SN 6811S BK CARO SQUARE, AZZARDO
Луна SN 6811S BK CARO SQUARE, AZZARDO
Цена: 2600лв.
Луна SN 6811S BK CARO SQUARE, AZZARDO
Луна SN 6811S BK CARO SQUARE, AZZARDO
Цена: 2600лв.
Доставка: 20-30 дни
Луна SN 6810R BK CARO ROUND, AZZARDO
Луна SN 6810R BK CARO ROUND, AZZARDO
Цена: 2600лв.
Луна SN 6810R BK CARO ROUND, AZZARDO
Луна SN 6810R BK CARO ROUND, AZZARDO
Цена: 2600лв.
Доставка: 20-30 дни

  Осветлението в дома е едно от основните неща, на които да обърнете внимание вкъщи. То е важно за цялостната атмосфера и възприятия, които създаваме. Чрез него можете да акцентирате на различни детайли в интериора и да си осигурите една приятна и комфортна среда.

  Най-често използваното осветително тяло в дома са луничките за окачени тавани с топло бяла светлина. LED луничките могат да осигурят наистина страхотно осветление във всяка стая. Те са компактни като размер и има наистина много голямо разнообразие на модели.


  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ LED ЛУНИ  В своята същност луничките представляват малки осветителни тела със светодиод (LED), които са регулируеми и най-често се вграждат в тавани, шкафове и други мебели. Най-популярната им употреба е в окачени тавани, където са изключително подходящи, поради липсата на висящо тяло. Други предимства, поради което се използват, е тяхната регулируемост повечето лунички могат да се завъртят на много широки ъгли, с които да осигурят подходящо осветление в помещението.

  Луничките имат широко приложение и могат да служат, както като основно осветление в едно помещение, така и като допълващо, а като акцентно осветление.


  ВИДОВЕ LED ЛУНИЧКИ


  Както вече споменахме, луничките са популярен избор за всякакъв тип осветление основно, допълващи и акцентно.
  От това за какво led осветление ще ползвате луничките, зависи вида led луна, която ще изберете.
  В случай, че искате да използвате вашите led луни като основно осветление, следва да изберете такива, които са с по-силен светлинен поток и по-голям ъгъл на осветяване, съответно и по – дълъг живот.


  Допълващото и акцентното осветление, от друга страна, не изискват чак толкова силен поток на светлината, но ще се нуждаете от по-голяма концентрация на излъчващата светлина.
  В повечето случаи на акцентното осветление, луничките се използват, за да привлекат вниманието на хората към нещо определено в дадено помещение мебел, картина, статуя или нещо друго.


  Няма да пропуснем и една от най-масовите употреби на лунички във вашия дом, а именно в кухнята. Много домакини избират именно led луни за осветление, тъй като по този начин те получават директна светлина на онези места в кухнята, на които се извършват най-важните дейности в това помещение. Изборът им се спира на осветителни тела със студено бяла светлина.


  КАЧЕСТВО И ЗДРАВИНА


  Характерно за led луничките е това че са предназначени за скрит монтаж на окачен таван, стени, мебели и интериорни конструкции, с цел да се създаде една изящна светлинна композиция. Често ще ги забележите да осветяват кухненския плот или кухненския остров, а също и мивката в банята.


  Характерно за тях е, че работят със специален вид лампи, чиято форма на корпуса е съобразена с отвора на осветителя. Предимно са оборудвани с малки LED крушки, заради което често са наричани енергоспестяващи лунички и са с дълъг живот. Те  могат да светят със студено бяла светлина или топло бяла светлина.


  На пазара, включително и в нашият сайт, се предлагат лунички на различна цена. Имайте предвид, че цената на дадено изделие често е показател за неговото качество.


  КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНИТЕ ЛЕД ЛУНИЧКИ

   

  • Височината на тавана играе ключова роля в избора на лунички за основно осветление. Ако той е много висок е по-добре да изберете полилей или пендел, но ако е по нисък или стандартен се насочете или към плафон или към LED Луна

  • Съобразете се с пространството в дома преди да закупите LED лунички.  Ако искате да осветите по-голямо помещение си осигурете повече на брой лунички и обратно. В случай, че искате да използвате вашите лунички като основно осветление, следва да изберете такива лунички, които са с по-силен светлинен поток и по-голям ъгъл на осветяване.

   Допълващото и акцентното осветление, от друга страна, не изискват чак толкова силен поток на светлината, но ще се нуждаете от по-голяма концентрация на излъчващата светлина. Няма да пропуснем и една от най-масовите употреби на лунички в дома, а именно кухнята.

   

  • Видовете лунички. И ако за нуждите на бизнес сградите (офиси, флоайета и конферентни зали) изборът на LED лунички е почти еднакъв и до голяма степен стандартизиран, то не така стоят нещата при избора на лунички за дома. В домашните помещения най-често лунички се избират за кухни, трапезарии и бани. Не е рядкост, обаче, този вид осветителни тела да се използват и в другите помещения на дома.

   

  Както вече споменахме в предишните редове, ако желаете да използвате лунички за основно осветление на едно помещение, като хол, например, ще се нуждаете от по-силна светлина, която да освети всяка една част от на въпросната стая. В баните светлината не трябва да е прекалено силна, както в хола например, за да не натоварва очите. Основните места в една баня, които се нуждаят от по-сериозно осветление, са местата, на които всеки човек се грижи за себе си и своето тяло. Това са мивката и огледалото, тоалетната и душа. В останалата част от помещението може съвсем спокойно да заложите на по-слаба и дори димирана светлина.


  ПРИЛОЖЕНИЕ НА LED ЛУНИ


  Основен недостатък в избора на LED лунички е малкият ъгъл на излъчване на светлинния поток, което налага използването на повече като брой лунички за по-големите помещения. Друг недостатък е изпускането на въздух. Луничките се поставят на окачени тавани, чиято цел е да изолират дома. Изрязването на дупка в тавана за монтаж на луничка обезсмисля отчасти идеята за изолация на тавана, защото се пропуска въздух.


  Относно предимствата трябва да отбележим, че те използват LED крушки, което ги прави много ефективни и икономични. В допълнение на това, ако бъдат разпределени правилно, луничките могат да осигурят пълно осветяване на всяко помещение, което, отново, е нещо невъзможно за останалите осветителни тела. Не на последно място, луничките са незаменим източник на светлина при ниските тавани.


  ТЕХНОЛОГИЯ НА ПРОИЗВОДСТВО НА LED ЛУНИЧКА


  Производителите на лампи и осветителни тела са много активни и техните усилия в посока към енергоспестяване направи възможна появата на масовия пазар на LED лампите и осветителните тела. По прогнози LED осветлението ще заема 75% от световния пазар до края на 2021 година. Ползите от ползването на led лина са изключително много:

   

  • по-ниски сметки за ток.      
  •  по-дълъг живот на експлоатация.   
  • без съдържание на вредни газове или живак;    
  • рециклират се без остатъчни продукти;   
  • светлината е най-близка до дневната;
  •  не излъчват нито UV, нито IR вълни;
  •  максимална ефективност на светлината
  •  значително по-здрави;
  • LED лампите отделят много малко топлина при работа
  • имат високо цветопредаване;
  •  могат да се димират и да се избират според цветната температура, като по-този начин винаги имате правилната светлинна атмосфера
  • произвеждат се във всички стандартни размери и цокли. Това прави преминаването към LED лампи изключително лесно.


  ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ОНЛАЙН МАГАЗИН МЕБЕЛИ МОНДО ЗА ПОРЪЧКА НА LED ОСВЕТЛЕНИЕ


  Изберете нашият онлайн магазин защото залагаме на качеството на всички продукти, които предлагаме и достъпната цена. Ние имаме голямо разнообразие модели LED лунички за всякакъв вид употреба. Вашите лични данни при поръчка са напълно защитени, доставката е сигурна и бърза в цялата страна.


  ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


  Какви видове лунички предлагате?


  В нашият асортимент на осветителни тела, луничките заемат голямо място в него. Разполагаме и предлагаме различни видове лунички по форма, размери и цветове. Можете да се насладите на модерен дизайн или класическа визия на луничките. Изборът е изцяло ваш спрямо интериора, който имате вкъщи.


  Каква е гаранцията на луничките, които предлагате?


  Всички осветителни тела са със срок на гаранция 2 години. Ние ви гарантираме пълно и безпроблемно ползване на осветлението вкъщи.


  На какви цени са луничките при вас?


  Цената за луничките зависи от модела – от 23 лв до 37 лв.


  Мога ли да поръча лунички онлайн?


  Разбира се, бързо и лесно можете да поръчате осветителни тела онлайн. Ние ви даваме сигурност и качество на обслужването, както и бърза доставка в цялата страна.


  Как мога да заплатя поръчката си, ако поръчам онлайн?


  При онлайн поръчка можете да платите с наложен платеж при доставка, по банков път или с карта онлайн. Ако сумата на поръчаните от вас лунички е над 159 лв можете да ги закупите и на лизинг с изгодни условия.