МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
МОНДО ДИЗАЙН
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

Кой е най - подходящият цвят за спалня

18 Май 2022

СПАЛНЯТА – СЪРЦЕТО НА ДОМА



Изборът и съчетаването на цветовете е много важно при обзавеждането в спалнята. Те са основни за формиране на атмосферата в нея и отговарят за това как се чувствате, когато сте в спалнята си.


Подготвили сме ви много полезна информация за това кой е най – подходящия цвят за спалня и се надяваме, ако ви предстои ремонт и обзавеждане, тази статия да ви бъде полезна.


Спалнята в дома трябва да е подходяща за почивка, релакс и спокойствие. Искате да имате една хармонична като обзавеждане спалня носеща усещане на уют – тогава вижте нашите съвети за интериор.


ЗАЩО Е ВАЖНО ДА СЪОБРАЗИМ ЦВЕТА НА СПАЛНЯТА ?


Спалня в различни цветове носи различни усещания за нас. В дома е важен целия интериор и какво искаме да кажем с него. Той е начина, по-който изразяваме себе си на база нашите възприятия и желания.


Цвета на спалнята е важен, защото именно той е точният елемент, който ще направи в стаята да се чувстваме уютно и добре.


Нашите сетива са устроени така, че свързват различните цветове и нюанси с различни усещания и чувства. Някои цветове за спалня носят спокойствие, други ентусиазъм, а трети – меланхолия.


КЪМ КАКВИ ЦВЕТОВЕ ДА СЕ НАСОЧИМ ?


Задължително съобразете цвета на стените с обзавеждането на спалнята. Трябва да има хармония и баланс между цветовете, за да постигнете желания от вас интериор и сещания в стаята.


Неутрални цветове


Когато избирате цветове за спалня имайте предвид, че те включват основен цвят (70%), вторичен (20%) и акцентен цвят (10%). Това е най – лесният вариант за интериор, но не е задължителен. Можете да добавите още цвят за акцент или да промените пропорциите.


Неутралните цветове са подходящи за спалнята, защото създават усещане за мекота и спокойствие. Лесно може да създадете интимна и релаксираща обстановка.


Освен това, можете лесно да ги комбинирате един с друг. Всички нюанси на класически цветове са топли и меки и придават изключителна атмосфера в стаята. Това са цветове които ще бъдат винаги актуални и ще се предпочитат в интериора. С тях не бихте допуснали грешка в дизайна.


Неутрални цветове за интериора са

  • бяло,
  • бежаво,
  • слонова кост,
  • светло сиво и други.

Обзавеждане за спалня в сив цвят

Идеи за спалня в сив цвят

 


Тъмни цветове


Това са цветове за решителните хора в дизайна, за тези, които се осмеляват да експериментират и са уверени в избора си. Те са подходящи за както за спалнята, така и за интериора в целия дом.


Доказано е, че тъмните цветове помагат за по-лесно заспиване през нощта. С тези нюанси са обзаведени спалните на много известни личности по света от доказали се дизайнери в световен мащаб.


Тъмни цветове за спалня са

  • черно,
  • тъмно сиво,
  • зелено, кафяво,
  • синьо и други.

Интериор на спалнята в тъмни цветове

Идеи за обзавеждане на спалня в тъмни цветове

Спалня в зелен цвят идеи за обзавеждане


Ярки цветове


Тези цветове за спалнята не винаги са подходящи за интериора. Всеки човек има предпочитания за даден нюанс, но това не означава, че той би бил подходящ за това помещение.

Дори един ярък цвят в стаята може да бъде погрешен избор. Причината за това е, че цветове които са по наситени стимулират мозъчната активност и това би оказало влияние на качеството на съня.

Идеи за спалня в ярки цветове


Пастелни цветове


Ако търсите нещо по-закачливо за вашата спалня заложете на пастелните тонове. Те са свежи, топли и пъстри дотолкова, че да ви дадат желания комфорт и уют. Лесно можете да ги комбинирате и съчетавате с други декорации и мебели за спалня.

Те са цветове на свежестта и положителната енергия. Спалнята в пастелни нюанси ще ви хареса. Тя не е скучна, но не е и твърде агресивна.

Пастелни цветове в интериора на спалнята

Съвети за обзавеждане на спалня


Не е лесно да изберем цвят за спалнята, но при правилната комбинация ще постигнете страхотни резултати. Обърнете внимание на декорациите и текстила. Вашите цветове са тези, които ви карат да се чувствате добре – не го забравяйте.

Спалнята е основно помещение в дома и да изберете най – доброто като качество и дизайн е вашата мисия. Основната цел на цветовете е да ни карат да се чувстваме добре, затова ги подбирайте спрямо своите нужди.


Подбирайте добре като материя и цвят спалните чаршафи, но бельо за спалня, което е в подходящия десен и качество, ще допълни цялата визия на стаята.

Още публикации
Защо да изберете мебели Мондо