МЕКА МЕБЕЛ
СПАЛНИ
Секции
КУХНИ
МАСИ И СТОЛОВЕ
МАТРАЦИ И ВЪЗГЛАВНИЦИ
ТЕКСТИЛ
АНТРЕ
ОФИС ОБЗАВЕЖДАНЕ
ДЕТСКА СТАЯ
ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ
Електроуреди
Бани
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА
Детски колички
ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА
ДЕТСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
Вход
Запомни ме

Може да направите и изпратите поръчка през сайта ни без да сте регистриран потребител! Регистрацията в сайта не е задължителна за да може да пазарувате онлайн при нас!

Регистрация
Captcha
Количка0
Няма добавени артикули в количка.

Общо:
000лв.

ДЕКОРАЦИЯ

КАКВО Е ДЕКОРАЦИЯТА

 


Декорирането на дома с всички аксесоари, начина на подредбата им, подборът на цветовете не е никак лесна задача. Има цяла наука, професии за тази цел. Точно декорацията на дома го прави красив, стилен и вълнуващ. Тя е израз на нас и нашите възприятия.


ПРИЛОЖЕНИЕ НА ДЕКОРАЦИЯТА

 


Има места, които са основни за декорация – помощни маси, масички, конзолни маси, скринове, бюра, камина. Откритите рафтове в кухнята, первазите на прозорците също за задължителни за декориране.


СЪВЕТИ ПРИ ДЕКОРАЦИЯ И УКРАСА НА ДОМА


Има няколко основни принципа или съвета на дизайнери, които е добре да следвате, ако декорирате сами дома си.

 

  • Следвайте себе си, изразете се – Това е твоят дом, твоята крепост и той трябва да отговаря на твоите възприятия. Изрази себе си и това, което обичаш в декорирането на дома си. Тези неща ще са постоянно около теб, ще ги виждаш, затова е добре да отговарят на твоите вкусови предпочитания и стилове. Не е задължително да следвате тенденциите, можете да взаимствате.

 

  • Комбинирай функционалността с декорацията – Ако имаш нужда от най-ползваните вещи от теб да ти бъдат под ръка, но не отговарят на интериора в дома ви, то измислете някаква луксозна кутийка, в която да ги съхранявате. Например козметиката може да приберете в красива кутия, а не да бъде изложена на показ.

 

  • Внимавайте с размерите – тук имаме предвид да се съобразят размерите на декоративните аксесоари с мястото, на което ще ги поставите. На дадена конзолна маса не върви да поставите огромна ваза, която да е по-голяма от нея.

 

  • Размествайте всичко, колкото пъти пожелаете – Не се притеснявайте, ако има вещ, на която не сте сигурни дали мястото и е там – разместете я колкото пъти поискате. Играйте си с цветовете, комбинацията на аксесоарите и ще видите, че накрая ще откриете идеалната за вас декорация.

 

  • Оставете място между декорациите – Ако някоя декорация остава скрита или незабелязана, то причината затова може да не е в лошата й подредба, а в засенчването й. Между отделните декорации трябва да има място, те да са ясно разделени една от друга.

 


КАКВО ДА ПОЛЗВАМЕ ЗА ДЕКОРАЦИЯ НА ДОМА


За да декорирате дома си може да ползвате всякакви видове аксесоари. Картините са задължителният елемент за стилен интериор. Освен това не забравяйте цветята, вазите, рамките, свещи, плата и декоративни фигури. Тяхното използване е основно, но можете да включите и всичко останало, за което се сетите. Внимавайте само да не прекалите с бройката и накрая да ви се наложи да приберете част от вещите.


ДЕКОРАЦИЯ В СПАЛНЯТА


Спалнята е място, което няма нужда от много декоративни аксесоари. Тук по-скоро трябва да заложите на правилната комбинация на цветове, на полилей, голямо и красива картина и настолни лампи. Не се впускайте да подреждате вещи върху скрина – излишно е. По – скоро заложете на големи и красиви пердета.


ДЕКОРАЦИЯ В БАНЯТА

 


При декорирането на банята можете да заложите на морски мотиви – миди, рапани и да ги поставите на подходящо за целта място. Свещите също е добре да присъстват в декорацията. Ако сухата ви част е просторна, то заложете на красива голяма ваза с изкуствени цветя. Използвайте луксозни органайзери за козметиката, текстила.


ДЕКОРАЦИЯ НА КОНЗОЛНА МАСА

 


Конзолната маса е най-ползваната мебел в антре или дневна стая на места, които искаме да бъдат акцент и същевременно да са функционални. Конзолна маса може да декорирате с красива ваза, голяма луксозна лампа, свещник. Не отрупвайте плота на масата, поставете в центъра или в някой от краищата й декорацията, за да не се получи обратен ефект.


ДЕКОРАЦИЯ В ДНЕВНАТА СТАЯ

 


Дневната стая е най-често ползваната във всеки дом. Нашите съвети за декориране са ползването на малки помощни или конзолни масички в различни цветове около дивана. На холната маса може да поставите красиво плато със свещ. Не трупайте твърде много непотребни вещи за декорация. Оставете пространствата да дишат. Цветята са чудесен избор да вкарате живот в интериора на дневната стая. Ползвайте малки декоративни възглавнички и най- важният завършек – картини.